UFO-Jet Capsule

UFO (Unidentified Floating Objact) ali po slovensko neznani plavajoči predmet je futuristična rešitev življenja na vodi.

UFO 2.0 je plavajoč objekt izdelan iz stekloplastike. V premer meri 20 m2 in ima celotno površino dobrih 300 m2. UFO 2.0 je luksuzna plavajoča hiša – plovilo, ki je videti, kot da je prišlo iz druge galaksije.

Plavajoča hiša – plovilo ima tri nivoje. Glavni, bivalni prostor ima kuhinjo, kopalnico in prostor za shranjevanje v velikosti 80 m2. V spodnjem, podvodnem nivoju sta spalnica s pogledom v morje in velika kopalnica v skupni površini 50 m2, na najvišjem nivoju, ki prav tako meri 50 m2, pa je kontrolna soba, v kateri upravljamo hišo – plovilo.

Možnosti uporabe tega hibridnega plovila so različne. Uporaben je kot hiša, s katero lahko tudi plujemo, lahko ga uporabljamo kot hotelsko recepcijo, posamezne hibride pa kot sobe za goste, plavajočo telovadnico ali restavracijo in še bi lahko naštevali. Površino posameznih UFO lahko prilagodimo potrebam. Lahko jo oblečemo s tikovino ali pa nanjo namestimo solarne panele za proizvodnjo električne energije.

UFO 2 poganjata dva električna motorja z močjo 60 kW in zagotavljata največjo hitrost plovbe okrog 9 vozlov. Napajata se iz 16 vgrajenih baterij. Za povečanje avtonomnosti lahko na plovilo namestimo solarne panele in vetrne elektrarne.

UFO je izdelek italijanskega podjetja Jet Capsule, ki je pred leti predstavilo prvi svoj inovativen izdelek Jet Capsule, plovilo za prevoz ljudi z izjemno prilagodljivostjo.

UFO-Jet Capsule