Francoski jadralec na deski Antoine Albeau je postavil nov svetovni rekord v jadranju na deski, njegov sonarodnjak Sylvain Hoceini pa je postavil hitrostni rekord s kajtom.

Konec meseca julija je v La Palmi potekalo tekmovanje Prince of Speed, na katerem se zberejo najhitrejši deskarji in kajtarji na svetu. Pridejo zgolj z enim namenom. Progo dolgo 1 miljo prejadrati v najkrajšem času.

Antoine Albeau je jadral na deski in na razdalji ene milje dosegel najkrajši čas. Progo je prejadral s povprečno hitrostjo 43,04 vozla. Njegov kajtarski kolega je s svojim kajtom za progo potreboval nekaj stotink več. Njegova povprečna hitrost kajtanja je znašala 39,11 vozla, kar je novi svetovni rekord v tej kategoriji.

Antoine Albeau, ki je bil rojen leta 1972, je najhitrejši jadralec na deski na svetu. V svoji karieri je osvojil že 25 svetovnih naslovov. Leta 2015 je v Namibiji na tekmovanju Luderitz Speed Chellenge postavil hitrostni rekord jadranja na deski. Njegova hitrost je znašala kar 53,27 vozla, le nekaj manj kot 100 km/h. V nadaljevanju kariere namerava postaviti hitrostni rekord na 500 dolgi progi, do leta 2023 pa namerava porušiti svetovni hitrostni jadralski rekord, ki ga je postavil Paul Larsen. S svojim prototipom jadrnice Sailrocket 2 je zajadral s hitrostjo 65,45 vozla oziroma 121 km/h.

Rekordni čas je bil postavljen že v mesecu juliju. Organizacija WSSRC (World Sailing Speed Record Council), vsak posamezen dosežek postavi pod drobnogled, preden ga razglasi za rekord.

 Videoposnetek njegovega rekordnega plova

Rekordni čas je bil postavljen že v mesecu juliju. Organizacija WSSRC (World Sailing Speed Record Council), vsak posamezen dosežek postavi pod drobnogled preden ga proglasi za rekord.