Karnic – SL601, As-Boats

Ponudbo plovil Karnic smo predstavili že pred nekaj tedni, sedaj pa se podrobneje posvečamo modelu SL601. SL601 sodi v linijo plovil s centralno konzolo in meri 6,7 m v dolžino ter 2,45 m v širino. Certificiran je za do 7 oseb, poganja pa ga lahko motor z močjo do 175 KM.

Modularen dizajn omogoča prilagoditev plovila željam kupca; tako so možne kar štiri različne postavitve na krmnem delu, sedeži na premčnem delu se lahko spremenijo v veliko ležalno ploščad, predviden pa je tudi prostor za kemični WC v kabini. Na krmnem delu je možno sestaviti še eno ležalno ploščad, ki jo je v le 90 sekundah možno spremeniti v udobno klop za sedenje z naslonjalom. Sprednji del se iz ploščadi za ležanje lahko spremeni v tri klopi, na katerih lahko udobno sedita na vsaki po dve osebi, na sredini pa se postavi miza. Postavitev mize je prav tako mogoča tudi v kokpitu. V konzoli, na zadnji strani sedežev pri krmilu, se nahaja umivalnik, pod njim pa hladilnik (ice box). SL601 je opremljen tudi s 45-litrskim rezervoarjem za vodo. Levo in desno na krmi sta nameščeni dve platformi/kopalni ploščadi, na katere se lahko namestijo stopnice za dostop do vode. Pod sedeži in ob straneh se nahaja veliko prostorov za shranjevanje. Premikanje po plovilu SL601 je varno tudi za najmlajše, saj je vse okoli nameščena inox ograja. Med serijsko opremo pa sodijo tudi kompas, 12 V vtičnice, vodoodporni zvočniki na premcu in na krmi ter USB-predvajalnik.

Krmilna konzola je razmeroma velika, saj je pod njo kabina, v kateri je dejansko dovolj prostora, da se dve osebi lahko uležeta, vsaka na eno stran. Sicer pa je v kabino možno pospraviti in varno pripeti vse blazine, ki se jih uporablja zunaj za sedišča oz. ležalne površine.

Vsa modularnost, standardna in bogata dodatna oprema, kot so bimini, LED-razsvetljava, sidrni winch ipd., dajejo vtis precej večjega plovila, kot SL601 dejansko je.

Tehnični podatki:

  • Dolžina preko vsega: 6.7 m
  • Dolžina trupa: 5.9 m
  • Širina: 2.45 m
  • Teža brez motorja: 1.050 kg
  • Največja moč motorja: 175 KM
  • Gorivo: 135 L
  • Voda: 45 L
  • Kabine: 1
  • Nosilnost: 7 oseb

V spodnjem videoposnetku si lahko pobliže ogledate Karnic SL601 v salonu pri uvozniku za Slovenijo, AS Boats d.o.o.

Sprehod po plovilu