Indonezijska podmornica s 53 člani posadke je pogrešana vse od srede, ko so jo nazadnje zaznali približno 25 nmi od Balija.

Indonezijska podmornica je v prejšnjem tednu izvajala običajne vaje. Trenirali so s torpedi. V sredo je indonezijska mornarica izgubila stik s podmornico. Kaj se je zgodilo, ni jasno. Na območje so nemudoma poslali številne ladje, da bi odkrili lokacijo podmornice. Pridružila se jim je tudi posebna ekipa za reševanje iz podmornic.

53-članska posadka je imela na krovu dovolj kisika le do včeraj. Reševalnim ekipam je do sedaj uspelo odkriti le manjše razlitje olja na lokaciji, kjer se je podmornica nazadnje potopila, kar nakazuje, da je prišlo do poškodbe podmornice.

Podmornica, ki je bila leta 1981 zgrajena v Nemčiji, se lahko potopi vse do globin 500 m. Reševalne ladje so na globinah med 800 in 850 m pod morsko gladino zaznale večji kovinski predmet. Če gre za indonezijsko podmornico, njeni ostanki ležijo globoko pod sposobnostjo plovbe podmornice. Možnosti, da bi rešili posadko, skoraj ni.

Vir: indiatimes.com; Foto: US Navy