Vodnik po Jadranu, Peljar, Navigacija

Bi radi imeli podatke za 3000 marin, luk in sidrišč na Jadranu zbrane na vašem mobilnem telefonu? Bi radi, da so dosegljivi vsak trenutek vaše plovbe? Si želite, da bi bile te točke predstavljene z več kot 30 tisoč fotografijami? Bi vam ustrezalo, da bi jih bilo več kot 500 predstavljenih z videoposnetki iz zraka?

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pozitivno, potem ne odlašajte in si naložite mobilno aplikacijo eNavtika na vaš mobilni telefon.

eNavtika za Android eNavtika za iOS

 

NALOŽI BREZPLAČNO

 

Že v lanskem latu smo predstavili mobilno aplikacijo eNavtika za telefone z androidnim operacijskim sistemom. Poleg funkcionalnosti prebiranja novic, spremljanja vremenskih napovedi, satelitskih slik, smo z letošnjim letom dodali tudi najpopolnejši vodnik po Jadranu z več kot 2700 interesnimi točkami.

Po namestitvi aplikacije se morate prijaviti. Za prijavo uporabite iste uporabniške podatke, kot jih imate za prijavo na spletno stran. Ko boste enkrat prijavljeni, vam podatkov ne bo več treba vpisovati. Aplikacija si jih bo zapomnila sama. Če še niste registrirani, lahko registracijo izvedete preko aplikacije.

 

Kaj vse omogoča mobilna aplikacija

Ko boste vstopili v aplikacijo, se bo odprla stran z zadnjimi novicami. V spodnjem delu zaslona se bodo prikazale tri ikone: Novice, Vodnik in Vreme. Z njimi prehajate med delom z navtičnimi novicami, vodnikom po Jadranu in uradno vremensko napovedjo hrvaškega DHMZ.

eNavtika za Android eNavtika za iOS

Vodnik po Jadranu

Z dotikom ikone Vodnih se vključi del aplikacije, ki prikazuje Vodnik po Jadranu. Aplikacija s pomočjo GPS-sprejemnika avtomatsko poišče vašo lokacijo, ki jo prikaže na sredini ekrana. Z uporabo dveh prstov lahko prikaz povečujete ali zmanjšujete. Na ekranu se vam bodo pokazale vse interesne točke v vaši bližini. Bolj kot boste približali prikaz, več točk se bo prikazalo.

Z dotikom posamezne ikone interesne točke se odpre okno s podrobnostmi. Na vrhu so prikazane fotografije. Če za interesno točko obstaja tudi videoposnetek, je ta dosegljiv kot zadnja fotografija v galeriji slik. Za boljši pregled fotografij, lahko vključite celozaslonski prikaz fotografij, kjer bodo detajli lokacije bolje vidni.

Vsaka lokacija je podrobno opisna. Na voljo so podatki o številu privezov (sidrišča, kjer sidrate na lastnem sidru, imajo prikazano število 0, ker ni nameščenih naprav za privez plovila), globini vode, obratovalnem času, najbližji bencinski črpalki in številne druge informacije.

Vsaka lokacija ima tudi:

  • natančen opis
  • posebnosti pri vplutju,
  • tipu morskega dna,
  • kvaliteti sidrišča,
  • zaščiti pred vetrovi
  • ter 3-dnevno vremensko napoved za lokacijo

 

Da boste laže izbrali primeren zaliv glede na vremensko napoved, so pri vsaki točki prikazani tudi bližnji zalivi, marine in luke, pri katerih je označeno, pred katerimi vetrovi so zaščiteni.

 

Komentarji

Če ste obiskali interesno točko, lahko svojo izkušnjo vpišete med komentarje in sporočite tudi drugim navtikom, kakšne so vaše izkušnje (samo android).

 

eNavtika za Android eNavtika za iOS

 

Vodnik po Jadranu, Peljar, Navigacija