Zadarljan, otok Molat

Med poletno sezono smo pluli proti jugu. Z otoka Olib, kjer smo sidrali v zalivu Slatina, smo nameravali na otok Molat. Poznamo ga že zelo dobro. Vpluli smo že v večino zalivov, v njih sidrali in tudi prenočevali. Na lanski plovbi smo se otoku približali na njegovi severni strani in odločili, da obiščemo še dva zaliva na njegovi vzhodni strani. Ker se je dan prevesil v popoldne in je že zapihal maestral, smo se odločili, da se zasidramo v zalivu Zadarljan na južni strani rta Solinski. V zalivu je že bilo zasidrano eno plovilo, a prostora za sidranje je dovolj za vsaj 5 in več plovil. V zalivu je peščeno dno in sidro drži dobro. Globine so med 2 in 10 m.

V zalivu sem poleg morjeplovcev na sosednjem plovilu opazili še nekaj kopalcev na plaži. Šele, ko sem dvignil drona, sem opazil, da do zaliva Zadarljan in Solinska na severni strani rta, vodi cesta iz kraja Zapuntel. Za kopalce je zgrajena celo cestna zanka, ki omogoča enostavno obračanje vozil.

Čeprav smo bili na otoku sredi sezone, je bilo obiskovalcev malo. Več o zalivu pa na fotografijah in videoposnetku iz zraka. 

Natančna lokacija zaliva: Zadarljan - Molat

 Videoposnetek iz zraka

Solinska, otok Molat
Zaliv na severni strani rta Solinski