V zgodnjih popoldanskih urah so v Centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju v Reki, prejeli tragično obvestilo.

Ob 14.30 uri so v Luški kapitaniji Pula prejeli nujen klic slovenskega državljana, ki je s svojim plovilom hitel proti obali zaliva Banjole. Na krovu je imel svojega kolega, ki se je utopil. Naproti jim je prihitela nujna medicinska pomoč. Ko je na kraj nesreče prihitel tudi član Luške kapitanije Pula, so žal potapljača že razglasili za mrtvega. Pokojni T.M. se je potapljal s svojima kolegoma N.B. B. in T.A. Za potapljanje na dah so imeli vsa potrebna dovoljenja in dokazila o usposobljenosti.

Vsi trije potapljači so se potapljali v bližini zaliva Polje, nedaleč od Banjol. Kolega sta opazila, da T.M. nepremično plava nekaj 10 m od njihovega zasidranega plovila. Nemudoma sta ga izvlekla iz vode in začela z oživljanjem. Ker nista bila uspešna sta poklicala na pomoč in se odpravila proti obali. Kaj je bil vzrok smrti potapljača še ni jasno in bo pokazala kasnejša preiskava.

Prav tako ni imel sreče pri potapljanju nemški potapljač. V skupini 13 potapljačev se je v organizaciji lokalnega potapljaškega kluba potapljal v bližini kraja Mali Brjak na otoku Visu. Po končanem potopu so ugotovili, da manjka potapljač N.J. rojen leta 1966. Kmalu so ga ugledali nedaleč od plovila, kako negibno plava z obrazom obrnjenim v morje. Hitro so ga potegnili na plovilo. Eden izmed potapljačev, ki je po poklicu zdravnik, je pričel z oživljanjem. Kljub pol urnemu trudu potapljaču ni bilo več pomoči.

Potapljača je odpeljala Pomorska policija in ga odpeljala na obdukcijo v Split. Vzrok za smrt bo znan po končani preiskavi.

Vir: MMPI; Foto: http://croatiaistria.com/