Ekipa SLO 15, Peter Janežič / Anže Podlogar in trener Andrej Janežič so se udeležili tudi Eurocup regate št. 3, ki je bila v Nizozemski. Sodelovalo je 36 posadk iz 10 držav.

Janežič in Podlogar sta regato na 3. mestu, kar je odličen uspeh, ker so bili na prvem in drugem mestu domačini, ki so poznavalci razmer v Workumu. Organizator je izpeljal 11 plovov v vetru od 8 do 18 vozlov in smeri V, SV, S in SZ. Prvi dan sta Peter in Anže zaključila na 3. mestu in že takrat je bilo jasno, da bo domačine težko premagati, saj so prvi dan zaključili s precejšnjo točkovno prednostjo. Drugi dan so izredno dobro jadrali Francozi in Škoti, tako da sta naša dva zaključila na petem mestu. Tretji dan pa so se že poznale izkušnje saj sta dvakrat premagala domačine in spet pridobila nazaj tretje mesto, kar se je izkazalo bistveno, saj zadnji dan ni bilo dovolj vetra za regato in so tako zaključili z enajstimi plovi in dvema odbitkoma. Naslednji Eurocup bo v severni Nemčiji, ki bo istočasno tudi Evropsko prvenstvo.

12. mesto v Španiji, 1. mesto v Franciji in 3. mesto v Nizozemski jih trenutno uvršča na 2. mesto skupno v seriji 29er Eurocup 2014.

Avtor: Andrej Janežič, predsednik JK MIPC, Ljubljana