V Kielu (Nemčija) se je danes končalo odprto evropsko prvenstvo v razredu 29er. Slovenijo je zastopala posadka v sestavi Peter Lin Janežič in Anže Podlogar ter zasedla odlično 5. mesto.

Trener Andrej Janežič je povedal, da je z rezultatom glede na začetek regate zelo zadovoljen. Regata je bila zelo težka iz več zornih kotov, med drugim slaba izvedba-organizacija regate in pomanjkanje vetra. Kljub vsem problemom pa sta njegova varovanca na koncu dosegla odličen rezultat, ki je dobra popotnica za svetovno prvenstvo, ki bo konec julija v Kanadi.

Kvalifikacije so se za slovenska predstavnika pričele izjemno slabo, saj sta imela probleme s sodnikom, ki ni poznal tehnike jadranja in sta zaradi nepravilnega sojenja po prvem dnevu imela že 71 točk. Ko so sodnika na podlagi pritožbe trenerja Janežiča  umaknili iz jadralnega polja, sta Peter in Anže odjadrala tako, kot znata in v kvalifikacijah v treh plovih tudi zmagala. Tako sta v finale štartala iz 11. mesta in si s 3. mestom v zadnji regati priborila končno 5.mesto.  V konkurenci 183 posadk je to odličen rezultat za slovenska predstavnika.

Foto: kieler-woche.de