Katalanska skipperka Anna Corbella in skipper Gerard Marin, ki sta 31.12.2014 izplula iz Barcelone na plovbo okoli sveta, sta kot tretja prečkala ciljno črto v Barceloni in uspešno zaključila plovbo.

Strategija je bila enostavna. Že pred startom sta se odločila, da bosta plula tako, da bodo možnosti, da priplujeta nazaj kar največje in da bosta plovilo priganjala le toliko, da ne bosta ogrožala ne sebe na plovila. Odločila sta se jadrati inteligentno. Plan se je izšel in zaslužila sta si celo stopničke na tej epski regati.

Na letošnjo regato sta se najbolje pripravila od vseh ekip. Opravila sta številne treninge. Njuna IMOCA 60 je bila že dobro preizkušena in opremljena z vso potrebno opremo. Jadrnica je iz iste serije, kot sta tudi prvo in drugo uvrščena Cheminées Poujoulat in Neutrogena, jadrnica Farr iz leta 2007, ki je zmagala tudi na zadnji Barcelona World Race.

Corbella in Marín sta bila na četrtem in na tretjem mestu ves čas regate. Na južnem oceanu sta se približala Neutrogeni na vsega 8 nmi. V cilju sta za njo zaostala 1 dan 17 ur in 22 min, za zmagovalci pa  6 dni 23 ur 19 minut.

Skupno sta preplula 28.127 nmi s povprečno hitrostjo 12,85 vozla.