motorne jahte • športni motorni čolni • jadrnice • modna in športna oprema • navtična oprema • strokovna srečanja in seminarji • tekmovanja in regate • testne vožnje • charter • strokovni posveti srečanje starodobnih plovil  • »Jadransko plovilo leta«


Spoštovani poslovni partnerji INTERNAUTICE, spoštovani razstavljavci, dragi obiskovalci in ljubitelji morja, dobrodošli na 22. mednarodni razstavi navtike, INTERNAUTICA 2017!

Le še 3 mesece nas loči do začetka 22. INTERNAUTICE, najpomembnejšega jadranskega navtičnega sejma, ki bo kot običajno javnosti predstavil novosti in dosežke navtične industrije zadnjega leta. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci predstavljali predvsem navtično opremo, raznovrstne pripomočke, športna oblačila, obutev, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht, jadrnic in napihljivih čolnov.

Letošnja INTERNAUTICA bo ponovno premierno predstavila številne modele novih motornih jaht, jadrnic in športnih čolnov ter hkrati poskrbela za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje.

Med prijavljenimi razstavljavci plovil lahko že danes omenimo blagovne znamke ABSOLUTE, BAVARIA, BENETEAU, CRANCHI, DREAMLINE, ELAN, FERRETTI GROUP, GRAND SOLEIL, GREENLINE, LAGOON, PRINCESS, SEA RAY, SOLARIS, kar je seveda le nekaj zvenečih imen, ki pripravljajo veliko zanimivih novosti in predstavitev.

Poleg INTERNAUTICA - SUP državnega prvenstva 2017, tradicionalne regate starodobnih plovil in predstavitve starodobnih vozil, so napovedani številni zabavni in zanimivi družabni dogodki, med ostalim tudi predstavitve varnostnih postopkov v primeru reševanja plovil ter novosti s področja pomorske zakonodaje in izobraževanja.

Posebne pozornosti bo ponovno deležen projekt »Green Mobility«. V okviru dobro poznane »Zelene Avenije« bo pripravljena predstavitev različnih plovil in vozil skozi prizmo električne mobilnosti. Na voljo bo tudi polnilnica za električna vozila. Vsem obiskovalcem, ki se bodo pripeljali na sejem z električnim vozilom, bodo organizatorji ponovno zagotovili brezplačno parkirno mesto na posebnem prostoru Internautice 2017.

V letu 2017 se nadaljuje izbor plovil za naslov »Jadransko plovila leta« in prav na Internautici bo organizirana razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj. Pri izboru zmagovalcev sodelujejo revija BARCE  iz Italije, revija NAUTIČKI MAGAZIN iz Srbije, slovenska revija NAVTIKA PLUS, hrvaška revija MORE MAGAZIN in INTERNAUTICA, z žirijo sestavljeno iz Italijanskih, Srbskih, Hrvaških in Slovenskih navtičnih strokovnjakov. V konkurenci tekmujejo motorna plovila in jadrnice, ki so bile na trgu predstavljene v zadnjem letu in imajo poudarjeno »jadransko noto«, kar pomeni, da je njihova uporabnost posebej prilagojena razmeram in zahtevam na Jadranskem morju.

INTERNAUTICA ponuja s svojimi sejemskimi vsebinami veliko možnosti za strokovna srečanja, razne  predstavitve, športne in družabne dogodke, kar nedvomno zagotavlja odlično priložnost za spletanje novih poslovnih vezi in prijateljstev. Častni pokrovitelj Internautice, Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ugotavlja, da se Internautica in slovenski turizem, že vrsto let odlično dopolnjujeta in poudarja, da tovrstne prireditve pomenijo korak naprej za slovensko gospodarstvo, turizem in podjetništvo ter spodbudo za nove ideje naših najboljših inovatorjev s področja pomorstva.

Za več informacij obiščite:   www.internautica.net