Novega lastnika je dobila 107 m dolga jahta Ulysses. Za lepotico so zahtevali kar 195 mio EUR.

Jahto Ulysses je leta 2013 v ladjedelnici Kleven naročil najbogatejši Novo Zelandec Graeme Heart. Dobro leto kasneje, novembra 2014, je ugotovil, da 107 metrski jahti manjka nekaj metrov in v isti ladjedelnici naročil 116 m dolgo jahto. Tako se je Ulyesses lansko leto znašla na trgu rabljenih mega jaht z izklicno ceno 195 mio EUR.

Na jahti, ki je prilagojena tudi raziskovanjem, je prostora za 30 gostov, ki so nameščeni v 15 kabinah. Zanje skrbi 40 članska posadka. Poganjajo jo Ceterpillarjevi motorji, ki jo poženejo do najvišje hitrosti 16,8 vozla. Udobna potovalna hitrost ladje znaša 15 vozlov. Na jahti je 21 m dolgo pomožno plovilo, ki ga v vodo spustijo s posebnimi dvigali, zgrajenimi posebej za to jahto. Za tiste, ki radi plavajo med plovbo je na krovu bazen dolg 11 in širok 5 m, velik jacuzzi, savna, telovadnica in masažni salon. V garaži so številne igrače od motorjev, vodnih skuterjev, surfov, SUP in še bi lahko naštevali.

Letos je jahta končno dobila novega lastnika in prevzela titulo najdražje prodane rabljene jahte prodane v letošnjem letu. Pred tem se je letos prodala že 85 m dolga jahta Solandge, ki so jo zgradili v ladjedelnici Lurssen. Izklicna cena zanjo je bila 155 mio EUR.

Na trgu rabljenih mega jaht so letos tudi 110 m dolga Jubilee in enako dolga Ona, ki je pred tem nosila ime Dilbar.

Kolikšna je bila natančna cena sklenjenega posla za omenjene jahte ni znano. Znane so le izklicne cene.