Marina Mitan, Novi Vinodolski

Nova marina pri Novem Vinodolskem je je uradno odprla svoja vrata.

Marina Mitan, ki je do sedaj nosila delavno ime Muroskva je odprla svoja vrta in svojim novim gostom že nudi vse storitve marine.

Marina se nahaja tik ob Jadranski magistrali v zalivu imenovanem Muroskva. Od samega centra mesta Novi Vinodolski je oddaljena zgolj 2 km. Marina, katere gradnja se je pričela pred dobrima dvema letoma, je z letošnjo sezono pričela obratovati s polno zmogljivostjo. Namenjena je manjšim plovilom do 18 m. Njim je namenjeno 180 privezov zaščitenih pred vsemi vetrovi. Večja plovila lahko pristanejo bočno na notranji ali zunanji strani valobrana. Trenutno je v marini že delujoča restavracija, bar, recepcija, navtična trgovina ter servis plovil. Svojim gostom ponujajo tudi najem gumenjakov ZAR in koles s katerimi se boste lahko zapeljali v bližnji Novi Vinodolski. Za tiste, ki bi radi prenočevali na kopnem, imajo v neposredni bližini marine tudi zgradbo z dvoposteljnimi sobami in kopalnico. nahaja se tik ob obali z odličnim razgledom proti zahodu in otoku Krk. Na vsaki strani marine sta zasebni plaži, ki sta namenjeni gostom marine. 

Vsi privezi v marini so opremljeni z električnimi priključki, vodo, dostopom do interneta (Wi-Fi). Poleg samih privezov so moderni toaletni prostori, pralnica in prostori za skladiščenje plovil, ki so od same marine oddaljeni zgolj 2,5 km. Za tiste, ki boste prišli v marino z vozili je na voljo velik parkirni prostor, za tiste, ki bi radi svojega jeklenega konjička skrili pred močnim poletnim soncem pa je na voljo tudi pokrit parkirni prostor na dislocirani lokaciji 2,5 km od marine.

Marina bo imela lastno bencinsko črpalko

Marina Mitan bo močno pripomogla k razvoju navtičnega turizma v Velebitskem kanalu. Poleg novih varnih privezov, bodo še pred letošnjo poletno sezono v marini odprli bencinsko črpalko. Predvideni datum odprtja je 15.07. Stala bo na južnem delu valobrana, kjer so globine morja preko 10 m. Dotakanje goriva bo enostavno za majhna plovila, velike jahte in seveda jadrnice. V letošnjem letu bodo zagotovili tudi dvigalo z nosilnostjo 20 t za dvigovanje in spuščanje plovil v vodo, ki bo začel delovati 1.7.

Privezi v marini Mitan

Marina ponuja letne mesečne in dnevne priveze za plovila v dveh razredih. Premium del je v sami notranjosti marine tik pod recepcijo, ostali prevezi pa so standardni. Zakup priveza je možno kombinirati tudi s privezom v njihovi suhi marini. V ceno priveza (pogodbeno –letni, mesečni) so vključene storitve:

  • parkirno mesto za eno vozilo
  • električni priključek 16A
  • priključek za vodo
  • uporabi sanitarij
  • asistenca pri pristajanju
  • video nadzor
  • internet
  • odvoz smeti
  • zavarovalna polica odgovornosti marine

Cenik

Marina Mitan, Novi Vinodolski

Cene so v EUR in že vsebujejo DDV.

Videoposnetek marine in fotografije posnete iz zraka na tej povezavi.