Elan GT6 nominirana za plovilo leta 2021

Elanova novost, revolucionarna zastavonoša ladjedelnice, 49 čevljev dolga jadrnica Elan GT6 je nominirana za najbolj prestižno nagrado v navtični industriji, Evropsko plovilo leta v kategoriji Družinske potovalne jadrnice.

Jadrnica je oblikovana za enostavno rokovanje že dvočlanske posadke. Ponaša se z izjemnimi jadralskimi lastnostmi preko širokega spektra različnih vetrov in različnih stanj morja. Za krmilom zagotavlja občutek izjemne vodljivosti. Optimirana je za hitro jadranje na srednje dolgih odprtomorskih rutah. Trup, ki ga je narisal Humpreys Yacht Design, je kombinacija regatnih sposobnosti in možnosti, da na krov sprejme ves potreben tovor. Kot že samo ime pove, je GT6 pravi Grand Tourer.

Jadrnico, ki ima nad vodno linijo elegantno silhueto in ikoničen videz, ki bo pritegnil številne poglede, je oblikoval Studio F. A. Porsche. Ključne lastnosti jadrnice so nedvomno ergonomsko oblikovan kokpit nove generacije, podesti v obliki krila in ravna platforma premca.

Tudi oblikovanje pod krovom je izvedel Studio F. A. Porsche. Prinaša povsem novo raven udobja in luksuza na krovu, pri čemer ohranja praktičnost družinske potovalne jadrnice. Jadrnica je v celoti izdelana iz najkakovostnejših materialov. Raven obdelave je primer vrhunskih sposobnosti Elanovih mojstrov.

»Zelo smo zadovoljni, da je naša inovativna jadrnica nominirana za naziv Evropsko plovilo leta,« je povedal vodja ladjedelnice Marko Škrbin ter dodal: »Elan GT6 je izjemna kombinacija stila, hitrosti, udobja in enostavnega upravljanja, zaradi česar je idealna za sproščujoče družinsko jadranje z visoko hitrostjo.

Notranjost jadrnice Elan GT6     Zunanjost jadrnice Elan GT6