Med prvimi državami ki se odpirajo za navtični turizem in seveda tudi za druge oblike turizma so Britanski Deviški otoki. Svoje meje so odprli s 1. decembrom 2020.

Britanski Deviški otoki so odprli svoje meje za turiste. Seveda je to pozitivna novica a pogoji za bivanje na otokih so prej kot prijazni do obiskovalcev.

Za vstop na otočje je pripravljen poseben protokol, ki je izjemno zapleten in bo verjetno odvrnil večino potovanja željnih.

Vsi navtiki (in seveda ostali turisti), ki bi radi pripluli na otok se morajo vsaj en teden pred prihodom najaviti preko spletne strani vlade, kjer oddajo svoje podatke. Priložiti je potrebno negativen test, ki ni star več kot pet dni. Druga obvezna priloga je potovalno zavarovanje, ki ima celovito medicinsko zavarovanje. Vsaj 48 ur pred prihodom je potrebno zaprositi za BVI potovalni certifikat. Ob prihodu bodo vsi turisti napoteni v tako imenovani Center dobrodošlice (Welcome Center), kjer bo potrebno opraviti dodatno testiranje. Vsi turisti bodo prejeli zapestnico z vgrajenim sistemom za sledenje. Prav tako bodo prejeli datum za ponovno testiranje, ki ga morajo opraviti čez štiri dni. Ta čas, do ponovnega testiranja morajo, ostati na svojem plovilu, ki je privezano v marini ali pristanišču, ostali turisti pa v svojem hotelu. Če bo test pokazal negativen rezultat, se bodo lahko po otočju prosto gibali seveda z upoštevanjem varnostnih mer.

Vsi ki bodo pozitivni, bodo morali na svojem plovilu počakati v karanteni minimalno 10 dni. Za prevoze od mesta testiranja do svoje lokacije bodo morali uporabiti poseben prevoz. Navtiki in ostali turisti, ki bodo pozitivni, otočja ne bodo smeli zapustiti prej kot v 14 dneh, po preteku karantene. Bivanje na lokaciji si bodo morali plačati sami. Otrokom do petega leta starosti ni potrebno opravljati testa.

Oba testa, prvi ob prihodu, drugi čez štiri dni, uporabo mobilne sledilne aplikacije in sledilne zapestnice bo moral plačati vsak navtik oziroma turist zase. Stroški dveh testiranj, sledilne zapestnice, aplikacije in ostalih povezanih stroškov znaša 175 USD na osebo.

Ste še željni potovanja? Je to nova realnost, ki si jo želimo?