Pred 20, 30 ali več leti je bilo število ladjedelnic bistveno manjše kot sedaj. Ponudba je bila manjša in nekatera izmed plovil so se v naša srca zasidrala in postala izjemno prepoznavna blagovna znamka.

S pojavom številnih novih ladjedelnic, s pestro ponudbo uvoznikov, so nekatere blagovne znamke izgubile svoj tržni delež in potonile v pozabo. A njihovo ime in zaupanje kupcev sta pustila dovolj velik pečat in bi ju bilo nesmiselno pozabiti.

Zato se je slovensko podjetje C&G Navigator s Ptuja odločilo, da tej znani blagovni znamki vrne ugled in prepoznavnost na trgu. V skupnem sodelovanju bodo izdelali povsem nov, moderniziran gumenjak, ki bo spet navduševal generacije navtikov in veselo plul po Jadranu.

Trup plovila bo ostal nespremenjen. Ker je bil zasnovan za plovbo po Jadranu, so njegove plovne lastnosti izjemne še danes. Odlično reže valove, ne poskakuje in zagotavlja majhno porabo goriva. Imel bo na novo oblikovane tubuse, izdelane iz hypalona, ki bodo na voljo v različnih barvah. Poskrbljeno bo tudi za udobje. Dodana bo večja poliestrska stopnička na premcu, povečane bodo ležalne površine, mizica za piknik, navigacijski lok, sončna streha, ski bar za vleko smučarja, umetna tikovina, podvodne luči ter notranja osvetlitev plovila.

Sodelovanju se bo pridružilo tretje podjetje, Delta Team, ki bo na gumenjak vgradil zunajkrmne motorje priznanega proizvajalca Yamaha, ki bodo na voljo z močmi med 40 in 70 KM.

Prvo plovilo bo na ogled že v mesecu aprilu. Podjetje C&G navigator s Ptuja bo organiziralo testne plovbe kar na Ptujskem morju.

Če bi radi spoznali legendo, ki se vrača, se lahko prijavite na ogled in testno plovbo. Ker bo na voljo le omejeno število terminov, predlagamo, da si zagotovite svoj termin pri Navigator Ptuj, info@navigator-ptuj.si – 051 238 901.