Kvarner, dogodki

Hrvaška je z današnjim dnem podaljšala pogoje za vstop v državo. Za vstop je potreben le hitri test, ki ga lahko opravite 48 ur pred prihodom, ali pa ga opravite na mejnem prehodu ob vstopu v državo.

Kvarner je le en korak stran od poletja. Že v maju in juniju vam bodo na voljo zanimivi pohodi, različne razstave ter odlični kulinarični dogodki. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

 

POT DO OKUSA KRKA, 1.05.-30.6. 2021, KRK

Turistična skupnost mesta Krk vas vabi na pravo gastronomsko doživetje z imenom "Pot do okusa Krka".

Z lokalnimi izdelki in vrhunskimi tradicionalnimi okusi boste na terasah krških restavracij s pogledom na čudovito naravo in okolico mesta Krk lahko okusili jedi in živila tam, kjer so narejeni.

Raziščite menije polne specialitet otoških proizvajalcev, kajti prav od tu prihajajo najboljši in najbolj sveži okusi.

 

PICASSO-MIRO V OPATIJI, 2.06.-10.10. 2021, OPATIJA

Opatija, stoletno zdravilišče in elitna turistična destinacija, gosti ekskluzivno razstavo PABLO PICASSO IN JOAN MIRÓ - Prijateljstvo svoboščin (Friendship of Freedoms).

Od 2. junija do 10. oktobra 2021 bodo prostori Umetniškega paviljona Jurja Šporerja v Opatiji, odprli svoja vrata ekskluzivni razstavi grafičnih del nekaterih največjih imen v ustvarjalni misli 20. stoletja. - Pablo Picasso in Joan Miró.

Več kot 140 originalnih litografij, bakrorezov, lesorezov, gravur, akvatintov, združenih pod naslovom Picasso in Miró: Prijateljstvo svoboščin, bo govorilo o neizogibnosti in lepoti skupnosti, povezanosti, pogumu, bližini in prijateljstvu.

 

MESEC PLAVE RIBE, 1.06.-30.06. 2021, CRIKVENICA

Od 1. do 30. junija 2021, bo v okviru projekta  "Cesta plave ribe", potekal tradicionalni crikveniški Mesec plave ribe ki temelji na bogati ribiški tradiciji. Cel mesec boste lahko uživali v menijih »plave« ribe in sicer v številnih restavracijah in hotelih z oznako „Cesta plave ribe«.

Organizirane bodo tudi zanimive brezplačne kuharske delavnice, kjer se boste pod vodstvom izkušenih kuharjev naučili pripraviti plavo ribo.

 

FIUMANKA, 5.06.-13.06. 2021, REKA

Ena največjih in najlepših regat na Jadranu se ponovno odvija v svojem že tradicionalnem terminu - drugi vikend v juniju. Zberite družbo, prijavite se na jadranje ali preprosto uživajte v bogatih prireditvah na rivi in dodobra spoznajte Reko.

 

GASTRONOMSKI VIKENDI, APOKSIOMEN;28.05.-30.05. 2021, MALI LOŠINJ

Vas zanima, kaj so jedli v starih časih?

Turistična skupnost mesta Mali Lošinj je v sodelovanju z mestom Mali Lošinj, slovitim lošinjskim kuharjem gospodom Adrijanom Nikolićem in zgodovinarji raziskala vpliv starodavne dediščine na gastronomijo.