Marina Korčula, ki je v neposredni bližini starega mestnega jedra, bo letos omogočala privez bistveno manjšemu številu plovil. Zaradi prenove valobrana bo število privezov za 50 odstotkov manjše.

ACI marina Korčula je v letošnjem letu začela prenavljati valobran. Ker gre za obsežna dela, ki se ne bodo končala pred začetkom sezone, bo marina obratovala le s polovično kapaciteto. Istočasno z gradnjo valobrana bodo posodobili tudi infrastrukturo. Zgradili bodo novo električno omrežje ter novo napeljavo za vodo. Izboljšati nameravajo tudi Wi-Fi signal in povečati njegovo kapaciteto.

Z obnovo valobrana dela v marini še ne bodo zaključena. Za prihodnje leto je predvidena prenova notranjega pomola in obalnega dela marine. Tudi v tem delu nameravajo obnoviti električno in vodno infrastrukturo ter položiti nova kamnita tla, ki bodo pripomogla k lepšemu videzu marine in boljšemu vklapljanju v arhitekturo mesta.

Za tranzitna plovila bo letos na voljo zgolj deset priveznih mest. Če se želite med sezono privezati v marini, si mesto lahko rezervirate kar preko naše spletne strani na tej povezavi: Rezervacija marina Korčula. Če priveznega mesta ne boste dobili, želite pa si obiskati mesto Korčula, lahko s plovilom pristanete v luki Korčula, v novi luki ali pa sidrate v zalivu Luka pred luko Uš. Iz zaliva vodi lepa pešpot vse do mestnega jedra.

Foto: ACI marinas