Prišlo je poletje, obdobje v katerem Kvarner zasije v polnem sijaju. V vsakem mestu in na vsakem koraku se nekaj dogaja, veliko različnih prireditev, koncertov, degustacij, razstav…prav za vsakega nekaj.

FESTIVAL ČOLNOV NA JADRA, 9.-11.7.2021, MOŠĆENIČKA DRAGA

Prireditev temelji na kulturni, zgodovinski in tradicionalni dediščini in ima tudi športni značaj. Festivala se udeležujejo tradicionalni leseni čolni, opremljeni s tradicionalnimi jadri. Prireditev poudarja avtohtone vrednote destinacije, valorizira tradicionalno dediščino in promovira koncept kulturnega turizma. V programu razstave in regate tradicionalnih jadrnic so predstavljeni avtohtoni izdelki in posebni spominki, avtohtona gastronomska in etno ponudba, na prireditvi pa sodelujejo likovni in glasbeni umetniki. Glavna cilja projekta sta oživitev in ohranjanje lokalne pomorske, ribiške in ladjedelniške dediščine.

 

MARGARETINO LETO, DO 31.7.2021, BAKAR

Začelo se je še eno »Margaretino leto«, dogodek, ki ga vsako leto, junija in julija, organizirata Mesto Bakar in Turistična skupnost mesta. Med številnimi dogodki ne zamudite priložnosti, da odkrijete bakarski Kaštel in sprehoda skozi zgodovino z Margareto. Čaka vas tudi znana pomorska bitka in ostala lepa presenečenja.

 

"LJETO NA GRADINI", DO 2.9.2021, REKA

Spoznajte bogat program festivala "Ljeto na Gradini" in izkoristite priložnost, da bolje spoznate Reko, kjer ste vedno dobrodosli. Pričakujejo vas številni tematsko-konceptualni dogodki, programsko in vsebinsko skrbno zasnovani izključno za območje Trsatskega gradu, kjer boste imeli priložnost uživati v unikatnih prizorih, umetniških interpretacijah in gastronomskih dobrotah.

16. izdaja »Ljeta na Gradini« bo vključevala 28 programov - tematskih projektov, koncertnih predstav, predstav in izobraževalnih vsebin, ki jih bo občinstvu predstavilo več kot 300 udeležencev.

 

"KASTAFSKO KULTURNO LETO", DO 31.8.2021, KASTAV

Kastav je pravljično, starodavno mestece blizu slovenske meje, tik nad Kvarnerskim zalivom s pogledom na Kvarner in Učko. Eden izmed najstarejših poletnih festivalov na Kvarnerju (ustanovljen leta 1992) tudi letos ponuja bogato kulturno vsebino, ki že tradicionalno vključuje glasbo, dramo, razstave, film, literarne, izobraževalne in druge spremljevalne programe.

 

"RABSKA FJERA", 25.-27.7.2021, RAB

Rabska fjera« je prvi in največji srednjeveški poletni festival na Hrvaškem. Temelji na tradiciji, ki se je začela že davnega leta 1364. Takrat je kralj Ljudevit Veliki osvobodil Rab beneške oblasti. Pridite na Rab, poglejte v zgodovino, spoznajte bogato tradicijo otoka in se zabavajte.

Vir: Turistična skupnost Kvarnerja