Marina Portorož, Luka Prebil

Marina Portorož je ob spremembi lastništva napovedala številne izboljšave. Temeljni koraki so že narejeni, načrti za prihodnost pa napovedujejo obetavno prenovo na sončni jadranski obali.

Izboljšava kulinarične ponudbe, prenova infrastrukture, digitalizacija storitev marine in trajnostni razvoj so le nekateri izmed ciljev, ki jih napoveduje predana nova ekipa Marine Portorož.

Prva slovenska marina – Marina Portorož – danes obsega že preko 1.000 priveznih mest v morju, na kopnem, v dveh halah in kanalu Fazan. S kulinarično ponudbo v kar dveh restavracijah – Marina in Laguna, prenovljenim bazenskim delom, prenovljenimi sanitarijami ter edinim slovenskim otokom na Jadranskem morju Marina Portorož svojim gostom ponuja prvovrstno izkušnjo.

V prihodnosti Marina Portorož piše novo zgodbo – zgodbo, ki so jo poimenovali “The Joy of Yachting”, ki temelji na ljubezni do morja in navdušenju nad navtičnim življenjem. Pod novim sloganom bodo z odličnimi storitvami, ki jih bodo dopolnjevala kulinarična doživetja in udobje ustvarili nepozabne trenutke za ljubitelje morja in vseh, ki jih bo pot zanesla v Marino Portorož.

Luka Prebil, direktor Marine Portorož, je poudaril:

Marina Portorož, Luka Prebil

“Odličnost želimo doseči na vsakem koraku, saj delamo vse, da bi se gosti pri nas počutili izjemno. Verjamemo, da lahko z našimi storitvami in prijaznostjo ustvarimo izjemen občutek za vse, ki bodo obiskali marino.”

Novo vodstvo je že v prvih nekaj mesecih uvedlo številne novosti, ki jih krasi nova grafična podoba. Marina Portorož se lahko pohvali s prenovljenim bazenom, restavracijami in modernimi sanitarijami. Pomemben korak so storili v smeri mikromobilnosti s podjetji Nomago in GoGiro, ki po novem na treh postajah znotraj marine gostom ponujajo 15 koles in električnih skirojev. Okolju prijazno mobilnost spodbuja tudi podjetje Petrol, ki je vzpostavilo infrastrukturo za polnjenje električnih vozil. Vsem navdušencem navtičnega življenja je po novem na voljo dostava hrane na plovila, ki jo omogoča podjetje Mercator.

Tudi v prihajajočem obdobju se slovenski obali obeta pestro dogajanje. Trenutno poteka evropsko prvenstvo razreda Melges 24, ki bi ga moral Jahtni klub Marina Portorož gostiti že lani, a je bilo zaradi pandemije prenešeno v leto 2021. Na jadralni regati tekmuje 40 posadk iz 14 držav, med njimi dve slovenski. Vodstvo je pričelo s projektom digitalne transformacije podjetja, znotraj katere bodo v naslednjih 12 mesecih investirali preko 200 tisoč evrov v digitalne rešitve. Med drugimi bodo s strateškim partnerjem Telekom Slovenije postavili hitro in sodobno brezžično omrežje.

V nadaljevanju se bo investicijski cikel le še krepil – napovedujejo obnove celotne Marine in nadaljnji razvoj kulinarične ponudbe, kjer bo svoja vrata v prihodnosti odprla nova vinoteka Koželj.

Ob pestrem dogajanju Marina Portorož navkljub globalni zdravstveni krizi poslovanje ocenjuje kot stabilno. Marina je praktično polno zasedena, v zadnjem času pa beležijo porast povpraševanja s strani lastnikov plovil, ki želijo imeti v primeru vnovičnih zapiranj državnih meja dostop do svojih plovil. Marina zagotavlja, da bodo za goste, ki bodo zimovali v Portorožu, pripravili posebne pakete in ugodnosti.

V Marino Portorož pa se v letu 2022 vrača mednarodni sejem Internautica, ki bo potekal med 5. in 8. majem 2022.

Kot je napovedal Jurij Korenc, predstavnik Internautice:

»Veseli nas, da bo po tem, ko je Internautico 2020 in 2021 odnesel Covid- 19, naša ekipa, predvsem pa obiskovalci, ponovno našli varen pristan v Marini Portorož.«