Prvi jesenski dnevi so kot nalašč za uživanje v prekrasnih barvah, s katerimi nas narava razvaja in iskanja občutka miru ter uživanja v vrhunski hrani. Na Hrvaškem vas pričakujejo številne vrhunske restavracije, med katerimi tudi tri nove okronane s Michelinovimi zvezdicami. Dubrovnik zdaj že tradicionalno oktobra vabi na Festival dobrih okusov, medtem ko bosta kar dva festivala, ki slavita tradicijo, septembra potekala na Hrvaškem – Festival baročne umetnosti v Varaždinu in Festival morja in pomorske tradicije na Reki. Letos pa bo, potem ko je lani potekal virtualno, v živo in z največjim veseljem svoje tekmovalce gostil Zagrebški maraton, in sicer v še bolj atraktivni obliki. V nadaljevanju odkrijte več in izberite svoj oddih po svoji meri!

Good Food Festival Dubrovnik

Oktober v Dubrovniku je že tradicionalno rezerviran za jesensko kulinarično poslastico za vse ljubitelje dobre hrane –  Good Food festival. Dogodek, ki bo letos potekal med 7. in 10. oktobrom poleg vrhunskih kulinaričnih doživetij vključuje številne zabavne dogodke, delavnice, degustacije vin, posebne menije v dubrovniških restavracijah in kulinarične ture ter je že leta mesto, ki združuje številne ljubitelje izvirnih, tradicionalnih, a tudi sodobnih jedi.

Zagrebški maraton letos bo!

Potem ko je lani potekal virtualno, se letos Zagrebški maraton vrača v živo! S spremenjeno, bolj atraktivno traso vas pričakujejo 10. oktobra in zagotavljajo super vzdušje! 10K, polmaraton ali maraton, vi le izberite!

Dalmacija Ultra Trail

Dalmacija Ultra trail je dirka, ki vam bo med 15. in 17. oktobrom na najlepši možni način odkrila čari petih dalmatinskih gora: Biokova, Mosorja, Omiš Dinare, Primorske kose in Kozjaka ter tri reke: Cetine, Žrnovnice in Jadre. Osrednje prizorišče je mesto Omiš, znano po svoji piratski preteklosti, danes pa je Omiš s kanjonom Cetine in možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa eno glavnih središč za pustolovski turizem na Hrvaškem.

Hihlander Velebit

Ste pripravljeni za vrhunsko doživetje pohodništva? Planinarsko tekmovanje Highlander Velebit v obdobju med 25. in 30 septembrom in v dolžini 104 km traja 5 dni ter vključuje kar dva narodna parka – Severni Velebit in Paklenico. Poleg spektakularne lepote vas bo tukaj preplavil občutek miru in svobode. Prijavite se in preverite, zakaj so organizatorji ta dogodek poimenovali pustolovščina življenja. Zvišajte svoj adrenalin na Highlanderju!

Varaždinske baročne večeri – tokrat v slovenskih barvah!

Varaždinski baročni večeri so eden najpomembnejših glasbeno-scenskih dogodkov na Hrvaškem, prvič so ga izvedli leta 1971, danes pa je kot specializiran festival zgodnje glasbe eden najbolj uglednih tovrstnih festivalov na svetu. Festival, ki bo letos potekal med 17. in 28 septembrom ohranja baročno dediščino tako domačih kot tujih izvajalcev. Festival ima že nekaj let vsako leto državo partnerico, letos pa je to Slovenija!

Vir: HTS, Foto: Marko Kadija