Ranieri_Next_240

Ranieri International je uveljavljena italijanska ladjedelnica, ki se je v preteklosti proslavila predvsem z manjšimi gliserji. Ob linijah poliestrskih čolnov Open, Sundeck, Cabin in Sport Fishing prihaja iz proizvodnje tudi kakovostna linija gumenjakov Cayman. Ladjedelnico Ranieri International v Sloveniji zastopa miklavško podjetje Moto-Nautika.

ČEDALJE VEČJA DRUŽINA LINIJE NEXT

Ob najnovejšem NEXT 330LX, ki bo premierno prišel drugo leto, vam v spodnjih stavkih osvežimo na letos najbolj prodajanega iz linije NEXT – to je NEXT 240SH.

Ranieri International NEXT240SH

Ljubitelji velikih moči nikakor ne bodo prikrajšani, saj je model NEXT 240SH zasnovan tako, da omogoča tudi vgradnjo dveh izvenkrmnih motorjev.

ZUNANJOST

Že angleška beseda "sundeck" v nazivu modela nam pove, da je fokus na oblikovanju čolna z velikimi površinami za sončenje. Tako imamo sedaj pred seboj čoln, katerega premec je oblikovan v sončno ploščad. Pod njim je kabina z ločenim toaletnim prostorom. Premčna sončna ploščad se zaključuje s krmarsko konzolo, za katero sta dva vrtljiva sedeža. Kokpit je prostran in izdelan večnamensko. V sredini je postavljena odstranljiva mizica, ob bokih so nameščene preklopne klopi, pred krmnim zrcalom pa je udobna klop s prehodom na krmo na levi strani.

Zanimivo je tudi to, da lahko kabino, kjer je dvojna postelja, spremenimo v jedilnico, kar pride prav v primeru slabega vremena. Od premca do krmarske konzole je po boku močna inox ograja, pošteno odmerjeno je držalo na zrcalu kokpita, zaupanja vredno pa delujejo tudi privezne bitve.

OSNOVNA IN DODATNA OPREMA

V osnovni ceni plovila najdemo kar nekaj opreme. Čoln je opremljen z vsemi blazinami, tako notranjimi kot zunanjimi, rezervoarji za vodo in gorivo, teleskopsko lestvijo za v vodo, hidravličnim sistemom upravljanja z motorjem, avtomatsko kalužno črpalko, navigacijskimi lučmi, itd. Seznam dodatne opreme je še precej daljši in obsega kar nekaj elementov, ki so nujno potrebni. Recimo kompas, sidro in veriga ali sidrna vrv, ki so obvezna oprema plovila tudi po zakonu. Ostalo so več ali manj pogrešljivi dodatki, ki pa vam olajšajo bivanje na plovilu. Naštejmo samo nekaj najpomembnejših: plinski štedilnik, hladilnik, bimini, 220-voltni polnilec električne energije, električni vitel za sidro, zgoraj omenjene bočne klopi, mizica v kokpitu in ladijski WC.

KONČNI VTIS

Ranierijev model je primeren tako za popolne navtične začetnike kot izkušene morske mačke. Vesele ga bodo predvsem družine, saj so gliserji, ki prihajajo iz te ladjedelnice, znani po udobni in varni plovbi. Gliser NEXT 240SH bo omogočal obilico sončenja, druženja, športnih aktivnosti, pa tudi spanje na krajših nekajdnevnih izletih.

Čoln je na zalogi in je na voljo na ogled v največjem prodajno - servisnem centru podjetja MOTO-NAUTIKA (Ptujska c. 63, Miklavž na Dravskem polju).

VEČ INFORMACIJ O PLOVILU: NEXT 240SH

 

VIDEO

Za vse dodatne informacije pa so vam na voljo strokovno usposobljeni svetovalci preko emaila: info@moto-nautika.com, ali preko telefonske številke 02 629 04 00.