Proti koncu koledarskega leta veliko kvarnerskih destinacij pripravlja zanimive adventne in božične programe, festivale ter vrhunske kulinarične zgodbe v prilagojeni obliki. Polepšajte si začetek zime in se nam pridružite na božičnih in novoletnih praznovanjih, kjer vas pričakuje veliko lepih presenečenj.

 

ADRIA ADVENT MARATON, 28.11.2021, CRIKVENICA

10. Adria Adventni maraton, ki bo potekal v nedeljo, 28. novembra 2021 v Crikvenici, je edini profesionalni mednarodni tekaški maraton in polmaraton v Evropi, ki se odvija tik ob obali. Med tekači je izredno priljubljen in letos se pričakuje še večje število tekmovalcev, organizatorji pa vabijo vse tekaške navdušence, da se prijavijo.

 

FESTIVAL ČOKOLADE, 3.-5.12.2021, OPATIJA

Konec leta v Opatijo znova prinaša novo edicijo Festivala čokolade 2021. Pravljično vzdušje razkošno okrašenega adventnega mesta bo odlična kulisa za vrhunske sladice, ki se bodo ekskluzivno za 15. Festival čokolade vrnile v Kristalno dvorano hotela Kvarner.

Od 3. do 5. decembra bodo obiskovalci sejma »Čokoladna čarovnija« lahko okusili dobrote okoli dvajsetih domačih in tujih proizvajalcev in doživeli še veliko »sladkih presenečenj«, ki so jih pripravili organizatorji. To bo enkratna priložnost za uživanje v edinstvenih sladicah, ki jih je, razen v specializiranih trgovinah “craft” čokoladarjev, mogoče kupiti le na tem sejmu.

 

"NEZNANI KLIMT", DO 31.12.2021., REKA

Edinstveno razstavo »Neznani Klimt – ljubezen, smrt, ekstaza« si lahko ogledate v »Palači šećera« na Reki. Po 136-tih letih si lahko ogledate razstavo, ki vam prinaša devet slik iz Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca na Reki. Tri velika platna, ki jih je naslikal Gustav Klimt, tri od njegovega brata Ernsta in tri od njunega prijatelja Matscha so lahko nazadnje videli leta 1885 na Dunaju. Mestni muzej Reka, ki je bil lepo prenovljen v okviru programa »Reka - Evropska prestolnica kulture« vam ponuja to edinstveno priložnost, da na Reki odkrijete začetke velikanov dunajske secesije!

 

SPOZNAJTE VRHUNSKO KLINIKO "TERME SELCE"

Terme Selce delujejo kot zdravstveni in športni center v osrčju Crikveniško-vinodolske riviere in nadaljujejo stoletno tradicijo zdravstvenega turizma tega kraja. V Termah Selce vas pričakuje ekipa visoko usposobljenih zdravnikov specialistov fiziatrov, kardiologov, medicinskih sester, fizioterapevtov,psihologov, kineziologov, nutricionistov, maserjev in kozmetičarjev. Klinika ima najsodobnejšo medicinsko opremo in 6 enoposteljnih apartmajev.

Primarija Vlasta Brozičević, dr.med spec., Vodja oddelka Poliklinike Terme Selce je bila na letošnjih Dnevih hrvaškega turizma proglašena za najboljšega delavca v hrvaškem zdravstvenem turizmu.