E'dyn, Podkrižnik d.o.o.

Metstrade Show je največji svetovni sejem pomorske opreme, materialov in navtičnih sistemov. V sodelovanju s Superyacht Forum Live je edina mednarodna razstava s poudarkom na B2B za industrijo morskega prostega časa in služi kot platforma za inovacije, razvoj trga in ostaja povezovalna točka za pomorsko industrijo.

Na sejmu je sodelovalo je 1.276 razstavljavcev iz 48 držav sveta. Med njimi je bilo 180 podjetij iz 29 držav, ki so se v tem letu prvič predstavila na sejmu Metstrade.

E'dyn, Podkrižnik d.o.o.

Med odmevnejšimi dogodki je bila predstavitev poklicne jadralke, svetovne rekorderke in zagovornice oceanov Dee Caffari. Prav tako je bila pozornost obiskovalcev usmerjena na HISWA Marina Symposium, kjer je potekala razprava o razvoju marin na Nizozemskem, s poudarkom na gostoljubju. Metstrade Show je gostil tudi odmevno globalno srečanje GMI (The GMI Gloabal Meeting), kjer potekajo izmenjave mnenj, razprave o aktualnih temah in seveda možnost globalnega povezovanja. Za mlajše morske navdušence je zanimiv Young Professionals Club, ki združuje strokovnjake iz pomorske industrije, ki so mlajši od 35 let. Tako se lahko mlajši profesionalci enostavnejše povezujejo z drugimi mladimi v navtični stroki.

Superyacht Forum Live je v Amsterdamu predstavil novo misijo v svojem poslanstvu – projekt Superyacht 2030. V skladu z aktualnimi cilji trajnostnega razvoja, prenovljeno energijo in z upoštevanjem zahtev naslednje generacije lastnikov superjaht, se bo Superyacht Forum Live osredotočil na tržna prizadevanja, na pomembnost okolja in trajnost v vseh tržnih sektorjih.

Z novostmi se je predstavil tudi e'dyn in postavil na ogled izboljšan motor kolekcije Free Time, nov outboard model e'dyn 2035, ki premore do 25 kW moči. Dosega do nič emisij, ima nizko raven hrupa in vibracij. Je enostaven v svoji strukturi in ima manjšo količino obrabljenih delov. V primerjavi z drugimi konkurenčnimi motorji je e'dynov favorit 2035 izjemno lahek.

Novost je tudi nov barvni e'dyn display, ki bo na voljo v letu 2022.

Besedilo: Igor Pečnik