Kljub zaključku poletne sezone, se dogajanje vzdolž hrvaške obale nadaljuje. V adventnem obdobju bodo organizirani številni dogodki, ki jih ne smemo zamuditi.

Za vas smo poiskali nekaj najbolj privlačnih decembrskih čarobnih

Opatija - najlepši advent ob morju

Opatijski advent ob morju je letos po izboru portala Best Europien Destinations eden izmed najboljših! Luksuzno okrašene ulice in trgi, drsališče ter številne druge glasbene in odrske uprizoritve na mnogih prečudovitih lokacijah so zgolj majhen del očarljivega adventa v Opatiji. Praznična čarovnija se začuti v vsakem kotičku mesta in zato je vsako doživetje nepozabno, medtem ko stotine tisoč lučk in prekrasnih okraskov v času adventa Opatijo spremenijo v zimsko pravljico. Ali ste vedeli, da je december v Opatiji posvečen čokoladi?

Preverite zakaj!

Pulski advent za vsakogar!

Letošnji puljski advent vas zagotovo ne bo razočaral. Po celem mestu vas namreč pričakuje bogata gostinska ponudba s prepoznavnimi istrskimi dobrotami, na Portarati se bodo vrstili številni koncerti, medtem ko boste v Ulici Sergijevaca lahko ogledali posebno zvezdnato nebo. Za najmlajše je rezerviran celoten mestni park Graza, kjer bodo razstavljeni številni okraski, hiška Dedka mraza, zabaviščni park ter mali oder. Celotno adventno prizorišče povezuje veseli vlak, ki brezplačno v pravljico povede vsakogar željnega čarovnije.

Preberite več.

Kliknite na advent v Splitu

Pod sloganom „Kliknimo na advent“ se začenja letošnji advent v Splitu, ki bo izpolnjen s številnimi programi online in v živo. Prebivalci in gostje bodo imeli priložnost „doživeti“ „začutiti“ in „klikniti“ s številnimi kulinaričnimi in kulturnimi dogodki. V čarobnem Splitu vas pričakujeta tudi dva drsališča, izjemna kulinarična ponudba, muzeji in galerije po vsem mestu bodo prav tako dihali v adventnem slogu, medtem ko bodo jutra rezervirana za najmlajše. Za njih so pripravili kostumirane povorke in otroški kino na odprtem.

Sončna očala in gremo!

Dubrovniški zimski festival

8. Dubrovniški zimski festival svoj adventni program letos vrača na Stradun. Poleg številnih koncertov in spektakularnega Silvestrovanja vas na Stradunu v prvem jutru novega leta pričakuje že tradicionalni valček v izvedbi dubrovniškega simfonijskega orkestra. Pričakujejo vas tudi tradicionalni »Dnevi bakalaja«, sobotna jutra pa lahko izkoristite za ogled znanega Folklornega ansambla Linđo ali za brezplačno razgledovanje mesta, medtem ko sobotne popoldneve lahko izkoristite za prav tako brezplačno tematsko vodenje pod nazivom »Zlato obdobje Dubrovnika«.

Zagrebški advent vas bo vrnil v otroštvo!

Zagrebški advent bo letos ponovno nekaj posebnega, saj so za vse obiskovalce pripravili prav posebno presenečenje. Velikanske, nostalgične igrače po celem mestu vas bodo vrnile v otroštvo in spomnile na resnično čarovnijo božičnega časa, ki smo jo doživljali ob odpiranju daril izpod smreke. Advent, ki je v zadnjih treh letih bil razglašen za najboljšega v Evropi, vas pričakuje z odprtimi rokami. Tople lučke, nasmejani obrazi, snežinke v prijetnem vzdušju božičnih pesmi - to je čaroben Božič, ki ga lahko najdete le v Zagrebu v času adventa. Izkoristite priložnost ter sebi in svojim najljubšim pričarajte najtoplejšo božično zgodbo do sedaj.

Preveri več.

 

Vir: HTS, Foto: visitopatija.com