Internautica 2022

MEDNARODNA RAZSTAVA NAVTIKE, INTERNAUTICA ponovno pozdravlja svoje poslovne partnerje in razstavljavce, obiskovalce in ljubitelje morja.

Marina Portorož

5. - 8. maj 2022

 

Po nekajletnem zatišju, se najpomembnejši jadranski navtični sejem spet vrača v lastniško in vsebinsko “prenovljeno” Marino Portorož. INTERNAUTICA bo spet deležna blišča in zanimivih vsebin, česar so bili obiskovalci vajeni že doslej. Sejemske površine bodo urejene z upoštevanjem vseh veljavnih zdravstvenih ukrepov in varnostnih priporočil in ustrezno prilagojene novim razmeram, ki so posledica pandemije.

Internautica 2022

INTERNAUTICA, ki slovi kot najpomembnejši jadranski navtični sejem, bo javnosti predstavila zadnje novosti in dosežke domače in svetovne navtične industrije. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci kot doslej predstavljali predvsem navtično opremo, ponudbo storitev, raznovrstne navtične pripomočke in športna oblačila, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali veliko zanimivih novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht in jadrnic.

INTERNAUTICA, ki je uvrščena med uradne partnerske projekte Evropske komisije #EUGREENWEEK bo ponovno poskrbela za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje, poleg tega pa bo v okviru kampanije REthinkPLASTIC tudi naprej vzpodbujala osveščanje javnosti o problematiki plastičnih odpadkov predvsem v morju in aktivno sodelovala pri iskanju s tem povezanih rešitev.

Internautica 2022

Paradni program Internautice bodo vsekakor premierne predstavitve plovil in navtične opreme ter različni vsebinsko atraktivni dogodki povezani z morjem, ki se bodo zvrstili v štirih sejemskih dneh. Sejem ponuja pestre možnosti za slovensko gospodarstvo, turizem in podjetništvo. Predstavlja spodbudo za nove ideje naših najboljših inovatorjev s področja pomorstva. Je navdih za iskanje rešitev, ki hočejo morju, Zemlji in okolju več vrniti in manj vzeti. Ne nazadnje pa je INTERNAUTICA nenadomestljiva priložnost za slovenski turizem - tudi ta išče vselej nove poti in načine za povezovanje med človekom in naravo in Portorož v času Internautice ponuja najboljše prizorišče za to.

 

Internautica 2022