Gastronomija Kvarner

Božično-novoletni prazniki so za nami in optimistično smo vstopili v novo leto. Na Kvarnerju so zopet pripravili bogat program dogajanj in vas že pričakujejo z odlično kulinariko in številnimi možnostmi za aktivne počitnice, rehabilitacijo v zdravstvenih ustanovah ali sprostitev v modernih wellness centrih.

GASTRO KVARNER

Na Kvarnerju, kjer se stikajo morje in gore, so vrhunske sestavine na voljo na vsakem koraku. Avtentično kvarnersko kuhinjo okusite med obiskom priljubljenih počitniških destinacij: Opatija, Reka, Crikvenica, otokov Krk, Rab, Cres in Lošinj ter hribovitega Gorskega kotarja.

Kvarner je hrvaška regija z največjo koncentracijo vrhunskih restavracij na majhni razdalji. Ko ne veste, kam na kosilo, zaupajte oznaki „Kvarner Gourmet“, ki združuje vrhunske restavracije, in oznaki „Kvarner Food“, ki zagotavlja kakovostno lokalno ponudbo. Raznolikost je lepa!

PO ZDRAVJE NA KVARNER

Zaradi izjemno ugodnih podnebnih značilnosti, prometne dostopnosti in lepote je Kvarner že zelo zgodaj začel z razvojem zdravstvenega turizma, čemur gre zahvala za prve turistične korake. Klimatska zdravilišča v Opatiji, Crikvenici, Velem in Malem Lošinju, na Rabu ter v gorskih območjih Skrad in Delnice so nastala konec 19. in v začetku 20. stoletja.

Ne glede na to, ali želite bolezni zdraviti ali, še bolje, preprečiti, boste na kvarnerskih destinacijah našli odlične klimatske možnosti ter visoko profesionalne zdravstvene storitve in različne rekreacijske programe.

Lokalne zdravstvene ustanove in wellness centri združujejo najboljše strokovne zdravstvene storitve in lepotno znanost, tako da lahko izbirate med številnimi programi, ki koristijo telesu in duhu.

SPROSTITE SE

Gastronomija Kvarner

Številni kvarnerski hoteli, še posebej tisti, ki delujejo skozi celo leto, se ponašajo z dobro opremljenimi wellness centri, kjer najdemo prvovrstne strokovnjake , ki vam ob »pomoči« prijetnega podnebja lahko pomagajo prav pri vseh vaših težavah.

Po wellness ponudbi na Kvarnerju zagotovo prednjači Opatija in njena riviera, sledijo pa ji druga področja te regije. Hoteli in samostojni centri na obali, na otokih in v notranjosti gostom ponujajo bogat paket storitev, zasnovanih tako, da ustrezajo zahtevam zdravja, kondicije ter lepega in negovanega videza.

Če želite naravne ugodnosti in tradicijo, strokovnost in gostoljubje, užitek in dokazane pozitivne učinke hkrati, je Kvarner in njegova wellness ponudba najboljša izbira!

BODITE AKTIVNI

Veliko bogastvo adrenalinskih aktivnosti je predvsem posledica naravne pestrosti Kvarnerja. Opazujte ptice ali delfine, raziščite skrivnostni svet jam, sprehodite se, kolesarite, jadrajte, uživajte v raftingu in vožnji s kanujem po hitrih gorskih rekah ali deskanju na morju ali preizkusite svoje meje na dirkališču, karkoli izberete, zagotavljamo veliko adrenalina in novih spoznanj s področja, kjer se nahajate ob tem pa se boste naučili veliko o sebi in svojih mejah.