Mesec maj je za številne najlepši mesec v letu. Narava se prebuja in nas vabi, da se tudi mi prebudimo z njo. Vedno več časa preživljamo zunaj in imamo občutek, da lahko znova dihamo s polnimi pljuči. V Crikvenici pa je to zaradi prijetne obmorske klime in zdravilnega zraka sploh zaželeno, zato vas v maju v Crikvenici čakajo razburljivi tematski outdoor vikendi, medtem ko na Krku lahko pod strokovnim vodstvom spoznate Camino Krk. Dalmacija nas vabi, da odkrijemo njene eno-gastro zaklade na Drniškem festivalu merlota in na trogirskem Street food festival Barbarol, kontinentalna Hrvaška pa vam bo tokrat odkrila Hiše z zgodbo in vas vabi, da se po obronkih Bilogore odpravite na konju (primerno za vse nivoje znanja).

Camino Krk story - doživite Krk malce  drugače

Camino Krk – 150 km dolga otoška pohodna pot okrog otoka Krka je super ideja za aktivne spomladanske počitnice, če bi jo želeli prehoditi v celoti, boste potrebovali predvidoma sedem dni. Za vse, ki ne vedo, ali je to za njih, ali tiste, ki nimajo na voljo toliko časa, na Krku maja dvakrat (13.–15. 5. in 20.–22. 5. 2022) organizirajo Camino Krk story – brezplačen dogodek, ki vključuje strokovna predavanja in vodstvo, prevoz ter seveda hojo!

Zdravi, aktivni in polni doživetij v maju!

Crikveniška riviera – stoletna oaza zdravja in lepote v tem mesecu vabi na tematske vikende Doživi Crikvenico, ki povezujejo zdravje, aktivnosti in rekreacijo ter vrhunsko gastronomijo. Čaka vas kolesarski vikend (14.–15. 5), rekreacijski vikend (21.–22. 5.) in vikend sprehajanja in veslanja (28.–29. 5.) z bogato vsebino za celo družino. Tamkajšnji kuharji pripravljajo številne zdrave lokalne jedi, ki bodo dostopne po promocijskih cenah.

Kulinarična zgodba Opatijske riviere

Strast priznanih kuharskih mojstrov, okronanih z nagradami in zvezdicami, avtohtone sestavine, iz katerih na krožniku nastajajo mojstrovine, pa tudi neprekosljiva lepota Opatijske riviere so povezani v edinstveno video razglednico, ki služi kot odlično vabilo za gastronomsko raziskovanje.

Street food festival Barbarol

Trogir med 20. in 29. majem gosti novi kulinarični street food festival „Barbarol“ by Coca-Cola, ki predstavlja idealen uvod v poletno sezono. V desetih dneh festivala, ki poteka na lokaciji v objemu zaščitene kulturne dediščine, bodo obiskovalci imeli možnost degustacije številnih vrhunskih gastro specialitet izpod rok vrhunskih chefov s poudarkom na avtohtonih in lokalnih živilih.

Festivala drniškega merlota

Drniški okoliš je z razlogom ponosen na svojo kulinariko, drniški pršut, ovčji sir, domača jagnjetina so prepoznavne kulinarične poslastice, znani pa so tudi po svojih vrhunskih vinih. Tukaj boste našli nekaj avtohtonih vinskih sort, v zadnjem času pa je vedno bolj znan merlot, ki so mu sedaj posvetili cel festival, ki bo letos potekal 27. in 28. maja.

Vir: HZS, Foto: posnetek zaslona