Kvarner je le en korak stran od poletja. V mesecu maju so na voljo zanimivi pohodi, različne kolesarske dirke ter odlični kulinarični dogodki. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

Naredite nekaj za svoje zdravje in obiščite Kvarner ter naše prijetno podnebje.

 

»EXPERIENCE CRIKVENICA«, CRIKVENICA, 6.-29.5.2022

Poiščite svojo najljubšo zgodbo na Crikveniški rivieri, kjer bodo pomladne barve s »Experience Crikvenica (Health & Outdoor)« še lepše. Ta zanimiv projekt Turistične skupnosti mesta Crikvenica bo povezoval zdravje, aktivnosti in rekreacijo na svežem zraku, gastronomijo in druženje vseh generacij.

 

»CAMINO KRK STORY«, OTOK KRK, MAJ 2022

 Pot »Camino Krk« je odlična izbira za spomladanske aktivnosti. Na otoku vas zdaj čakajo prijetne temperature, lepo vreme in na novo prebujena narava, popolne okoliščine za večdnevno bivanje na Krku.

Za vse tiste, ki še niste prepričani, ali se želite takoj podati na vseh 150 kilometrov doživetja »Camino Krk« ali za tiste, ki nimajo časa preživeti na Krku celih 7 dni, so turistične skupnosti otoka Krka zasnovale skupen projekt z imenom »Camino Krk Story«.

Tridnevni »Camino Krk Story« je brezplačen vikend program, organiziran pod strokovnim vodstvom in vključuje tematska predavanja, okrepčilo in organiziran prevoz!

 

KVARNERSKI FESTIVAL MORJA – FIUMARE, REKA, 25. 5.–1. 6. 2022

Reka svojim občanom in obiskovalcem nudi zanimiv dogodek v retro stilu »Fiumare« – Kvarnerski festival morja in pomorske tradicije. Reka se v času festivala vrača 100 let v preteklost, ko je bil prostor ob Mrtvem kanalu še središče dnevnega trgovskega prometa.

 

FESTIVAL CRNA OVCA, BAŠKA, 20.-22.5.2022

Škoda bi bilo zamuditi koncerte, pohode, številne delavnice za otroke in odrasle, odlično likovno razstavo, zanimivo predavanje, športne aktivnosti ... in seveda, jagnjetino, posebno darilo za vsako brbončico.

 

ARBA TRAIL, RAB, 28. 5. 2022

Izkoristite priložnost in preizkusite svojo moč na Arba Trailu. Tekmovanje je odlična priložnost, da naredite nekaj za svoje zdravje in občudujete lepote otoka Raba. Treking liga v okviru projekta »Rabske arheološke sledi« prvič organizira Arba Trail (starorimsko ime za otok Rab) na enem izmed najbolj gozdnatih predelov Sredozemlja: polotoku Kalifront na otoku Rab.

Ta edinstveni naravni biser bo razkril kulturne, arheološke, zgodovinske in naravne zaklade tega otoka, vas popeljal skozi zaščiteno pokrajino gozda Dundo, skozi katerega se razteza »Premužićeva pot«, mojstrovina alpinizma, in vam ponudil nepozaben vikend z odlično namestitvijo v hotelih Valamar!

Vit: TZ Kvarner