Večji del kolesarske trase bo potekal po Istrskem ipsilonu, kar bo tekmovalcem omogočilo doseganje novih rekordov

Vse je pripravljeno za prvi Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra, Hrvaška, eno najprestižnejših tekmovanj na svetu, ki bo potekalo 16. oktobra 2022, z začetkom in ciljem v Zelena Resortu v Poreču. Že nekaj dni prej, od 13. oktobra, bo Poreč živel v duhu triatlona, ​​dan pred tekmovanjem Ironman 70.3 pa bo potekalo tekmovanje IronKids.

»Po dveh uspešnih izvedbah triatlona Plava Laguna 5150, je pred nami velik izziv – organizacija 70.3 Ironman tekmovanja! Vsako leto tekmovanje pod blagovno znamko Ironman konča milijon tekmovalcev, spletna stran Ironman.com ima več kot 32 milijonov obiskov na leto, spletna skupnost pa več kot 6,4 milijona sledilcev. V svetovnem merilu je zanimanje za vzdržljivostna športna tekmovanja v porastu. To nam pove, da bo ta dogodek velik promotor Poreča, Istre in Hrvaške. Zelo smo veseli, da se je sodelovanje poglobilo in da je ekipa Ironman popolnoma prepričana, da bo naša ekipa organizirala odlično 70.3.«, je poudaril Dragan Pujas, predsednik uprave Plave Lagune, organizatorja dirke.

Ironman 70.3 označuje distanco v miljah, ki jo morajo športniki premagati v treh disciplinah – 1.2 milje plavanja, 6 milja kolesarjenja in 13.1 milje teka (izraženo v km je skupaj 113, 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,1 km teka). Po začetni trasi plavanja, sledi kolesarska trasa na relaciji Poreč – Višnjan, ki bo večinoma potekala po Istrskem ipsilonu in bo zato omogočila personal best rezultate, saj majhna nadmorska višina ter možnost hitre vožnje po kakovostni podlagi omogočajo doseganje osebnih rekordov in je zato še posebej zanimiva za vse triatlonce.

Vsi udeleženci bodo imeli posebne pogoje za namestitev v objektih Plave Lagune, ki imajo vso potrebno logistiko in infrastrukturo. Ironman tekmovanje sicer najboljši končujejo v štirih urah, med tem ko je časovna omejitev tekmovanja osem ur.