Nouva_Yolly_24_Cabin

Prvo plovilo iz italijanske ladjedelnice Nuova Jolly je prispelo v Slovenijo. Podjetje C&G Navigator je predstavilo Nuova Yolly 24 Cabin, vrhunski gumenjak s kabino.

Ptujsko podjetje je postalo uradni uvoznik gumenjakov Nuova Jolly, ki veljajo za visoko kakovostne gumenjake z izjemnimi plovnimi lastnostmi. Prvo plovilo je v Slovenijo prispelo prejšnji teden. Ogledati si ga je bilo možno na predstavitvi v prostorih podjetja na Ptuju.

Model 24 Cabin je robusten gumenjak z dvignjenim premcem, na katerem je prostorna površina za sončenje, pod njim pa prostorna in zračna kabina, v kateri lahko udobno prespimo.

Tovarniško plovilo so v C&G Navigatorju opremili po željah kupca. Namestili so zunajkrmni motor Suzuki 300 APX, ki bo poskrbel, da bo gumenjak dosegal najvišje hitrosti plovbe več kot 40 vozlov. Nameščen je poliesterski radarski lok ter nerjavna nosilna konstrukcija za platneno streho. V kabini je dodatno nameščen mornarski WC. Kupec si je zaželel, da bi lahko v zalivih varno prenočeval na sidru. Zato ima vgrajeno električno sidrno vitlo z verigo, za lažjo in učinkovito navigacijo pa Simradov navigacijski sistem z 9-palčnim zaslonom. Na čolnu so poskrbeli tudi za udobje. Vgradili so 40 l kompresorski hladilnik in JL avdio opremo.

Prvi gumenjak Nuova Jolly je že zapustil Slovenijo. Kupec ga je odpeljal na Hrvaško, kjer bo celo poletje rezal valove.