Highfield, Suzuki, Route Du Rhum

Highfield Boats, eden največjih svetovnih proizvajalcev aluminijastih gumenjakov bo skupaj s Suzuki Marine zagotovil kar 51 gumenjakov za podporo štarta letošnje regate Route Du Rhum.

Legendarna solo regata se bo pričela 6. novembra letošnjega leta. Izpred pristanišča St. Malo v Franciji se bo preko Atlantika pognalo preko 100 solo jadralcev. Njihov cilj je Guadalupe v vzhodnem delu karibskega morja.

Podjetje Highfield Boats bo za potrebe pričetka regate zagotovilo floto 51 gumenjakov z dolžinami med 6 in 7,60 m, ki jih bodo opremili z zunajkrmnimi motorji japonskega proizvajalca Suzuki marine. Namestili bodo motorje z močmi med 140 in 300 KM. Letos bo v floti tudi prestižni gumenjak Highfield Sport 900, ki ga bodo opremili z motorjem Suzuki DF300AP z dvema propelerjema. Tako opremljen gumenjak ima izjemne plovne lastnosti in bo omogočal hitre in varne transferje med plovili tako na štartu, kot na cilju regate. Ne pozabimo, da bodo njegove operacije potekali tudi na odprtem morju, kjer so razmere za plovbo lahko izjemno zahtevne.

Flota gumenjakov bo na štartu skrbela za varno izplutje vseh udeležencev regate, del flote pa bo jadralce čakal na cilju, pred pristaniščem Point a Pitre, na drugi strani Atlantika.

Vsi gumenjaki, ki bodo uporabljeni na regati, se bodo po dogodku prodali. V kolikor si želite zagotoviti izjemen gumenjak po ugodni ceni, ga lahko rezervirate pri slovenskem zastopniku za plovila Highfield, Burin Boats d.o.o., tel 040 322 422.

Več o plovilih Highfield na tej povezavi

Več o motorjih Suzuki na tej povezavi