Moto-Nautika, največji prodajno-distribucijski center v Sloveniji in v tem delu Evrope, ki je zastopnik gumenjakov Grand za vse države bivše Jugoslavije vse od Slovenije do Albanije, zraven tega pa ponuja še italijanska plovila Ranieri International, Sessa in ZAR Mini, kljub visoki navtični sezoni, še vedno ponuja široko paleto najrazličnejših plovil. S potovanjem preko morskih in drugih vodnih površin si človek odpira nova obzorja in poti. Prodaja motornih plovil je tako ne le posel, ampak poslanstvo, da ljudem lajšajo življenja in jih naredijo kvalitetnejša – tako v času nakupa plovila kot kasneje s primernim svetovanjem, zavarovanji, registracijo prevozi, hrambo, popravili in rednim servisiranjem. Vse na enem mestu. Za vsakega lahko najdejo motorni čoln, ki mu bo pisan na kožo.

Salon tako iz zaloge še vedno ponuja vrhunske gumenjake znamke Grand. Model G580 s HYPALON tubusi, pri katerih je uporabljena ORCA tkanina, ki zagotavlja kvaliteto, moč in obstojnost zaradi česar stranke prejmejo produkt z najboljšo možno zmogljivostjo (zmožnost izpostavljanja temperaturam do 90 stopinj Celzija). 5,80m dolg gumenjak odraža izredna plovnost, brezkompromisna zanesljivost, zmogljivost in varnost.

Model G750, nova 7,5-metrska uživancija s High Step Deep-V Hull zasnovo ne izpolnjuje le zahtev za certifikacijo CE kategorije B, ampak zagotavlja tudi optimalno ravnotežje med visoko zmogljivim plovilom in razkošnim tako imenovanim sodobnim družinskim čolnom.

Model G850, ki se ponaša z nazivom »kralj gumenjakov« ima izredne lastnosti obvladovanja morja, kar pomeni, da se lahko spopade z močnimi vetrovi in valovi do 4 metre višine. G850 je užitek upravljati zaradi edinstvenega HSH Hull dizajna, ki zmanjšuje navlaženost površine in nudi boljše zmogljivosti v primerjavi z običajnimi izvedbami trupa. Trup zagotavlja tudi visoke stopnje stabilnosti, plovnosti in nosilnosti, kar pomeni, da lahko sprejme G850 do 12 potnikov. Zaradi izjemne plovnosti je G850 prejel status CE kategorije B (na morju). To je prvi GRAND čoln, ki je prejel to iskano kategorijo oblikovanja. G850 je serijsko opremljen s tubami Hypalon®, izvenkrmni motor s 300 KM pa lažje vozi trup tudi s polno obremenitvijo.

Zraven znamke Grand pa Moto-Nautika iz zaloge ponuja še gumenjaka znamke Ranieri. Model Cayman 19 Sport sicer ponuja tradicionalno postavitev konzole na sredini, prav tako klop na premcu in sončna ploščad spredaj. Toda podroben pregled pokaže izredno funkcionalnost: zadnja klop se spremeni v jedilni del z zložljivo mizo iz krmnega sedeža, medtem ko se sprednja ploščad za sončenje spremeni v še večjo z vstavitvijo dodatne blazine med ležiščem in sredinskim sedežem. Še več, znotraj vodilne postaje je velik prostor za shranjevanje. In ko je že govora o prostoru, na tem gumenjaku ga je ogromno: pod sprednjim delom palube in zadaj pod klopjo.

Vrhunski model Cayman 28.0 Executive Trofeo (slika na vrhu), ki poleg izjemnih zmogljivosti in ležalnih površin ponuja udobje in varno plovbo, na njem pa je v paru mogoče tudi prenočiti. Cayman 28.0 je zgrajen na trupu preverjenega Sport Touringa z dvema stopnicama na trupu, s katerima se zmanjša upor vode in poveča udobje med plovbo. Cayman 28.0 Executive Trofeo je namenjen široki uporabi, predvsem pa kakovostnemu preživljanju prostega časa na morju. Po uradni definiciji je to športni družinski predstavnik, s katerim boste lahko preživljali dneve na morju z družino v popolni zasebnosti ali povabili prijatelje. Na krov boste lahko povabili celo do 20 oseb. Pri dolžini 8,6 metrov in širini 3,2 metra ga je mogoče prevažati po cesti. Poleg odličnih plovnih lastnosti, ki so se izkazale na testu ekipe Moto-Nautike, ko sta plovilo poganjala dva zmogljiva Yamahina agregata po 250 konjskih moči vsak, še najbolj padejo v oči velike ležalne površine v premcu, pa tudi v krmnem delu jih je mogoče zelo enostavno pridobiti.

Vsa plovila so v salonu Moto-Nautika na zalogi in dobavljiva takoj.