"OPATIJA – OAZA ZDRAVJA IN WELLNESSA", 1.3.-1.5.2023

Opatija je mesto, ki ga številni obiščejo zaradi sproščujočega vzdušja in številnih wellness centrov, ki zagotavljajo pristno antistresno doživetje. Če se želite spočiti od vsakdanjih skrbi, vam bo Opatija zagotovila preporod za vaš duh in telo. Večstoletna tradicija zdraviliškega turizma v Opatiji je danes obogatena s sodobnimi zdravstvenimi ustanovami in vrhunsko opremljenimi wellness centri, ki nudijo popolno sprostitev in so idealno mesto za reševanje zdravstvenih težav. Pomladite duha in telo s telesno aktivnostjo, pa tudi sprostitvijo z masažami, lepotnimi tretmaji, medicinskimi tretmaji in tradicijo vzhodne medicine, vse to skozi edinstveno promocijsko ponudbo, posebne popuste in promocijske wellness pakete.

 

IXS EUROPEAN DOWNHILL CUP LOŠINJ, 14.4.-16.4.2023, LOŠINJ

Ekstremna kolesarska dirka z 1,8 km dolgimi stezami in razglednimi točkami zagotovo zveni zanimivo vsem ljubiteljem kolesarstva in ekstremnega športa. Sicer je ekstremno kolesarsko tekmovanje ali spust »downhill« nastalo pri poletnih treningih slovenskih kolesarjev. Pridite na Lošinj, saj vas tu pričakujejo kolesarski vikendi, dišeče sredozemske steze otoka vitalnosti z edinstvenim pogledom ter zanimive ovire gozdnih poti!

 

"WRC CROATIA RALLY", 20.4.-23.4., ČAVLE

Eno najbolj priljubljenih avtomobilskih tekmovanj na svetu in največji športni dogodek na Hrvaškem. Tekmovanje je vpisano v koledar Mednarodne avtomobilske zveze (FIA) in koledar Hrvaške avtomobilske in karting zveze (HAKS).

V občini Čavle bodo potekale tri etape.

 

"JUNXTA MARE" – MUZEJ RIBIŠTVA, POMORSTVA IN LADJEDELNIŠTVA MESTA RAB

Rab ima novo učno pot Juxta Mare – Virtualni muzej ribištva, pomorstva in ladjedelništva mesta Rab. Ta projekt v svoji prvi fazi pokriva južni del otoka, naselji Banjol in Barbat, kjer je bila v zadnjih sto letih gradnja malih lesenih ladij najbolj intenzivna. Hkrati je bilo to področje najbolj zastopano v poklicnem ribolovu tudi več stoletij v preteklost.

PREDSTAVLJAMO KVARNERSKE RESTAVRACIJE – ZIJAVICA, MOŠĆENIČKA DRAGA

Več kot 40-letno ribiško tradicijo je lastnik gostilne Zijavica nadgradil in dopolnil s kulinarično in gostinsko ponudbo. Ohranjanje korenin v tradiciji, hkrati pa sprejemanje sodobnih izzivov visoke gastronomije, je cilj mlade ekipe v kuhinji te majhne, slikovite in zelo prijetne gostilne.