Marijina Konoba

Mljet

Gostilna

Podatki

GPS 42° 43' N , 17° 39' E
Št. Privezov 4 mooring + 7 mooring Buoy
Globina vode 1,9 m (min)
Obratovalni čas 15.4. - 30.10.
Delovni čas 10.00 - 24.00
Tel. +385 20 746 113, +385 99 887 7951, +385 98 728 567
Naslov Prožurska luka 2
Kraj Mljet
e-mail marijina.konoba@gmail.com
web https://www.marijinakonoba.com/

Info

Marijina konoba je v Prožurski luki na severozahodni strani otoka Mljet. Je v idiličnem zalivu, ki ga pred valovi ščitita otok Mljet in otok Planjak. Gostilna je tik ob obali in ima svoj pomol opremljen s štirimi muringi. Globina morja je 1,9 m in omogoča privez tudi jadrnicam. Za več plovil imajo v zalivu pred gostilno sedem plovk, možno pa je tudi sidranje na lastnem sidru. V sezoni je pametno, da si privez rezervirate vnaprej.

PRIPRAVA HRANE

V gostilni pripravljajo hrano zgolj iz domačih, lokalnih sestavin. Z vsemi dobavitelji sodelujejo že vrsto let in na ta način zagotavljajo visoko kvaliteto. Z njihovo pomočjo je vsa hrana v gostilni sveža, okusna, kvalitetna in preverjena. Iz vrhunskih sestavin jedi pripravljajo zelo pazljivo in se osredotočijo na vse detajle.

Postopki priprave hrane so tradicionalni, jih uporabljajo že vrsto let in bodo ostali enaki tudi v prihodnosti. Priprava kvalitetne ribe, hobotnice, kozlička in celo divjega prašiča v krušni peči je nekaj posebnega. Dodajo krompir in zelenjavo ter uporabijo posebno tehniko, ki je edinstvena za gostilno. Zato s ponosom vsakemu gostu priporočijo, da se odločijo za jed, ki je pripravljena na njihov način.

Ana ima glavno besedo v kuhinji. Je strokovnjakinja za pripravo izvrstnih rižot, morskih predjedi, ribjega brodeta in številnih tradicionalnih jedi z otoka Mljet.

Za krušno peč je odgovoren Marko. Vse jedi pripravlja zelo pazljivo, saj pravilna priprava odloča o tem, ali bo vaša jed dobra ali pa vrhunska. Vedno se potrudi, da si boste njegovo jed zapomnili in se zaradi svojevrstnega okusa ponovno vrnili.

V kuhinji se odlično znajde tudi gospa Marianka. Znana je po pripravi izvrstnih sladic. Vse so dnevno sveže in bodo odlično dopolnilo vašemu kosilu ali večerji.

POSTREŽBA

Za postrežbo sta odgovorna Toni in Peri, dva mlada ambiciozna natakarja. Sta izjemno prijazna in vedno lahko odgovorita na vsa vprašanja gostov. Z veseljem bosta pojasnila, kaj je ob vašem obisku na voljo, kaj priporočajo in kaj najbolj ustreza vašim željam. Glede na vaši izbor jedi vam bosta priporočila primerno vino. Če se boste odločili za ribo, vam jo bosta profesionalno filirala in servirala na vaš krožnik.

Vsi omenjeni so del družine, ki se že leta trudi, da je vaše doživetje na otoku Mljet in seveda v restavraciji Marijina konoba, popolno. V poleti sezoni jim na pomoč priskočijo pridni pomočniki, ki razumejo filozofijo gostilne in poskrbijo, da ste hitro postreženi.

PRIPOROČAMO

Posebnost gostilne je nedvomno ročno sezidana krušna peč. Jedi pripravljene v njej imajo svojevrsten okus in bodo nedvomno pustile bogat vtis na vaše brbončice. Z veseljem bi vam priporočili, da se odločite za jed pripravljeno na ta način. Pa naj bo to riba, hobotnica, kozliček ali divji prašič. Posebej ponosni so tudi na jastoga, ki bo pripravljen nekoliko drugače, kot ste vajeni drugje.

Ker je način priprave dolgotrajen, je potrebno jedi naročiti vsaj dve uri prej. Verjemite, izplačalo se bo. Ko se v zalivu zasidrate ali privežete na muring, jih pokličite in sporočite vaše želje.

CENE

Cene v restavraciji so dostopne. Predjedi imajo ceno med 60 in 95 HRK. Cene glavnih jedi, kot so hobotnica ali ribe se gibljejo med 120 in 420 HRK. Cene buteljke vina so med 150 in 600 HRK, v kolikor boste posegli po izbranih vinih. Cene sladic so zelo ugodne.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

Ocena
4.4

Lega 5
Ponudba 5
Hrana 5
Postrežba 4
Cena 3

Komentarji