Pipo

Brač

Gostilna

Podatki

GPS 43° 20' N , 16° 47' E
Št. Privezov 25
Globina vode 4,5 m
Obratovalni čas 15.4. - 15.10.
Delovni čas 10.00 - 24.00
Kraj Luke (Povlja), Brač
Tel. +385 21 784 5495, + 385 98 781 35
e-mail pipo_luke@yahoo.com
web http://www.pipo1.com/

Info

Restavracija Pipo je v skrajnem zahodnem delu zaliva Luke na otoku Brač. Svojim gostom nudijo privez na muring neposredno pred restavracijo ali pa na eno izmed 20 plovk v zalivu. Za vse goste, ki se privežejo na plovko je zagotovljen prevoz s plovila na obalo in nazaj.

PRIPRAVA HRANE

V gostilni Pipo se trudijo, da bo na vašem krožniku del otoka Brač. Pripravljajo tipične dalmatinske jedi, kot so jih pred stoletji pripravljali njihovi predniki, pred časom njihove mame, danes pa jih pripravijo vam. Večino surovin je pridelanih na otoku. Sami se radi pohvalijo s školjkami in nekaterimi ribami, ki prihajajo iz njihove lastne ribogojnice. Seveda so na meniju tudi ulovljene plamenite ribe, ki jih lokalni ribiči ujamejo v neposredni bližini otoka. Vsa njihova zelenjava in sadje prihajata iz organske pridelave na otoku. Vse pripeljejo dnevno sveže iz otoških polj.

Posebnost gostilne Pipo je njihov žar. Poseben je način peke rib in poseben je način priprave mesa. Če se boste odločili za nekoliko večjega brancina, orado ali škrpeno, jo bodo odprli in hitro ter enakomerno spekli na žaru. Riba bo ostala sočna, les, s katerim kurijo peč, pa ji bosta dala izjemen okus in hrustljavost.

Podobno poseben je tudi način priprave mesa. Kose nabodejo na dolgo ost. Počasi jo vrtijo nad ognjem, da se enakomerno zapeče in obdrži večino lastnih sokov. Meso je izjemnega okusa, sočno in mehko. Sam pogled na žar ob pripravi pa je prav posebno doživetje.

Ob hrani vam bodo vedno ponudili primerno vino iz njihove bogate vinske kleti. Na voljo imajo tudi domače otoško vino.

Za sladokusce je vsak dan na voljo sveža domača sladica.

POSTREŽBA

V gostilni streže profesionalno osebje. Z veseljem bo z vami o najbolj sveži ribi pokramljal tudi kateri od dveh lastnikov. Kljub temu, da je gostilna v poletnih mesecih skoraj 100% zasedena, vam bodo vedno postregli hitro. Glede na ambient v katerem boste lahko uživali, pa se vam tako ali tako ne bo nikamor mudilo.

CENA

Cene v gostilni so ugodne. So med cenejšimi gostilnami in razmerje kvaliteta-cena vas bo prepričalo.

Restavracija ima veljavno koncesijo za privez. Privez plovila je potrebno plačati.

Vreme

Danes

  • voz

Jutri

  • voz

Četrtek

  • voz

Ocena
4.6

Lega 5
Ponudba 5
Hrana 5
Postrežba 4
Cena 4

Komentarji