Traditional feast of St. Liberan is celebrated every year. All day and night you can enjoy in traditional fair, music and dancing. For food lovers, restaurants offer variously meat and fish specalities.

čez 17 ur traja 13 ur

Sv. Jakov, Sv. Ante in Sv. Kristofor so trije svetniki, praznovanje teh treh pa popelje Rab daleč nazaj v njegovo srednjeveško preteklost. Tekmovanja v starodavnih viteških igrah so prikazana na veličastnem Turnirju rabskih lokostrelcev, na katerem vitezi tekmujejo in se borijo za nagrado, ki jim jo v skladu s tradicijo svečano izroči rabski knez. Vzdušje dvigujejo glasbeniki in zastavonosci, vsi zastavonosci in vsi udeleženci, ki so oblečeni v srednjeveške kostume, pa se lahko pridružijo velikemu mimohodu po rabskih ulicah. Z rabsko zabavo prebivalci Raba oživljajo spomin na nekdanjo podobo svojega kraja, ko je praznoval svojo svobodo in samostojno občino - municipij.

čez 3 dni traja 2 dni

Bliža se odprto državno prvenstvo Flying junior v Portorožu 22.in 23. julija 2017.

V naslednjem tednu bo SVETOVNO PRVENSTVO 2017 v Portorožu .
Regate bodo od 26.7. do 29.7.2017. v Piranskem zalivu.
Prijavljenih je 57 posadk iz osmih držav.
Vabljeni na ogled.

http://www.gosailing.si/

Spremljajte na FB https://www.facebook.com/jkkermar/

Dajmo naši
SLO 1
SLO 15
SLO 18
SLO 17
SLO 10
SLO 2
SLO 9
SLO 100
SLO 19

čez 3 dni traja 3 dni

V puljski Areni bo 26. julija nastopil Sting! On prihaja v Pulj v okvirju turneje, s katero promovira svoj novi album "57th & 9th", ki je bil objavljen ob koncu lanskega leta.

Na turneji se mu bodo pridružili člani tričlanske skupine, ki jo sestavljajo dolgoletni kitarist Dominic Miller, bobnar Josh Freese in kitarist Rufus Miller.

Ob tem gre za treti nastop te britanske zvezde v Pulju - prvič je v puljskem amfiteatru nastopil leta 1997 v okvirju tedanje turneje "Mercury Falling", drugič pa se je najlepšem odru pod zvezdami vrnil maja leta 2000 s turnejo "Brand New Day Tour".

čez 4 dni traja 3 ure

Every summer in the high season the Croatian National Theatre of Zadar in cooperation with the Zadar Tourist Board organizes Zadar Jazz & Blues Festival. The first year of the Festival was 2015. Concerts take place on the beautiful open-air terrace of the Museum of Ancient Glass in Zadar, which offers a beautiful view of the Jazine bay, city bridge and walls. In such an atmosphere famous names of jazz and blues scene such as Brian Augers´ Blues Oblivion, Neal Black & The Healers, Camille Thurmann & the MMT Quartet, Fred Wesley, Saskia Laroo and No BS Brass Band presented themselves in Zadar. This year the Jazz & Blues will be held on July 26 to 28 with three concerts:

July 26    Joyce Elaine Yuille

July 27   Wawau Adler & Damir Kukuruzović Django Group

July 28   Gangbé Brass Band

čez 4 dni traja 2 dni

Dan turizma je dogodek, ki se v Selcih odvija vsako leto 4. avgusta in ima tradicijo dolgo petdeset let. V začetku se je imenovala Venecijanska noć (Beneška noč), kasneje pa se je preimenovala v Dan turizma, ker so 4. avgusta 1894. leta odprli prvo kopališče v Selcih. Skozi ves dan se odvija raznolik program, od druženja na obali ob ocvrti ribi, domačem vinu in pesmijo do panoramske nočne vožnje v petdesetih osvetljenih barkah, okrašenih z jesenovimi vejami, in velikega ognjemeta.

čez 9 dni traja 3 dni

Kastav Blues Festival, kao jedinstvena manifestacija ovoga profila, okuplja eminentna svjetska imena blues glazbene scene. Nastala je u čast Philadelphia Jerry Ricksa, jednog od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednje živuće veze sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav. Održava se u mjesecu kolovozu u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva.

Kraj Kastafskega kulturnega leta posljednjih godina obilježava vrlo posjećen Čansonfest – festival šansone na kojemu se izvode skladbe pisane na čakavštini. Nastup na kastavskomu Čansonfestu veliko je zadovoljstvo i za najistaknutije hrvatske estradne umjetnike. Sve informacije o ovogodišnjem Čansonfestu možete saznati na mrežnoj stranici Festivala.

čez 10 dni traja 30 dni

Navigacijski tečaj jadranja z udeležbo na regati je namenjen vsem tistim, ki želijo svoje znanje in izkušnje nadgraditi in se čim bolje pripraviti na izzive, ki jih prinaša samostojna plovba in udeležba na regatah. V tečaju se pridobi veliko praktičnih izkušen, teorije tako med plovbo kot ob jutranji kavici ob morju. Okusimo čar vplutja v različne marine ter sidranja v osamljenih zalivih. Izpopolnimo svoje znanje iz jadralnega tečaja ter krmarimo, uravnavamo jadra, vozimo spinaker, pristajamo ter menjamo in spoznamo vse vloge na jadrnici.

V program je vključena tudi dvo dnevna regata, nočna navigacija in nočno jadranje ter nočitev na sidru. In na koncu ste že vešči samostojnega vodenja jadrnice.

Cilj tečaja: Usposobiti samostojnega voditelja jadrnice oziroma samostojnega in odgovornega člana posadke, ki mu bo voditelj jadrnice / skipper lahko zaupal vodenje jadrnice in njene posadke v različnih razmerah.

Potrebno predznanje: Osvojeno znanje z začetnega jadralnega tečaja v naši ali podobni šoli jadranja.

Trajanje: 5 dni / 2.8.2017 do 6.8.2017 (od srede do nedelje.)

Izhodišče: Piran

Končna luka: Mali Lošinj / Hrvaška

Organizeran prevoz v Ljubljano v nedeljo popoldne.

Urnik: Prvi dan skupaj naredimo okvirni plan križarjenja. Pogovorimo se o prehrani, naredimo seznam in gremo v nabavo hrane in pijače. Izplujemo iz matične marine in osvežimo predhodno znanje. Peti dan se vrnemo v Ljubljano z avtom. Urnik je zaradi narave dela (navigacija, nočna navigacija, regata) spremenljiv in odvisen tudi od vremenskih razmer. Med tečajem spoznate naslednje teme: – spoznavanje jadrnice in njene opreme, pravilno in varno delo z opremo – vozli – osnovna teorija delovanja jader – obrat v veter (prečenje) in z vetrom (kroženje), jadranje v vseh smereh glede na veter – manever človek v morju z jadri – krajšanje glavnega jadra in menjava prednjih jader – zlaganje jader – osnove meteorologije – osnove navigacije – pristajanje z motorjem na bojo in ob pomol (bočno, s premcem, s krmo) – sidranje – uporaba VHF DSC radijske postaje – utrjevanje in razširitev znanja iz začetnega tečaja – hidrodinamika jadrnice, stabilnost – dvig in spust spinnakra, jadranje s spinnakrom, obrati z vetrom (kroženje) s spinnakrom – nočno jadranje, nočna navigacija – o servisiranju opreme – utrjevanje prej pridobljenega znanja v konkretnih situacijah – intenzivno vodenje navigacije – organizacija jadrnice in posadke za daljšo plovbo – vsaj 24urna neprestana plovba z dežurstvi,kuhanjem… – izbira sidrišč in luk za prenočevanje glede na vremenske razmere – uporaba GPS navigacije

Cena na osebo: 350 € (Elan 31R)/ 300 € (Elan Expres)

Vaša prijava je veljavna 7 dni od datuma prijave – za to obdobje smo vam rezervirali prosto mesto na tečaju. Rezervacijo potrdite tako, da najkasneje v sedmih dneh od datuma prijave opravite plačilo celotnega zneska tečaja. TRR- IBAN SI56 0201 1001 1262 102, Livada 31, p.p. 3108, 1000 Ljubljana. Pod namen navedite: vrsta tečaja + vaš ime in priimek. Za referenca pa SI00 v prvo polje, 00 v drugo polje. Račun vam bomo poslali po prejemu plačila.

V ceni je vključeno: – šolska jadrnica – spanje na jadrnici – skipper/inštruktor – vinjeta za Hrvaško – skupinska večerja v soboto 5.8.2016 ( Marina Mali Lošinj). – prijavnina na regato – uradna majica Navtičnega izobraževanja JKL

V ceni ni vključeno: – hrana, – turistične pristojbine, pristojbine marin, privezov in sidrišč – gorivo

čez 10 dni traja 3 dni

Tom Jones, ena največjih legend popa in rocka, neustavljivi šarmer , bo 2. avgusta nastopil v puljski Areni. Slavni britanski pevec pride nazaj v Pulj po petih letih in sicer v okvirju svoje turneje »Sir Tom Jones«.

Kariera tega svetovno slavnega pevca traja komaj pol stoletja, med katerim je prodal več kot sto milijonov plošč in drugih nosilcev zvoka, in zaradi svojega doprinosa britanski glasbi je nosilec kraljičine titule »Sir«.

Njegov spektakularni bariton privlači enako oba spola, mlade in stare, letos pa bo v Pulju skupaj s svojo skupino na enem najlepših odrov Evrope izvedel največje uspešnice iz svoje bogate kariere.

čez 11 dni traja 3 ure

A unique salt festival is held in Nin’s salt pans, one of the most exceptional European salt pans where salt is still produced in a traditional way, hand harvesting and packing. Festival is interesting for its competitions, antique and other food, entertainment program and all of it around salt as main ingredient. Visitors can discover all benefits of salt, usage in cosmetics and skin care, as well as in cooking, while having a good time.

čez 11 dni traja 12 ur