Slovenski jadralec Jasmin Čauševič je konec lanskega leta izplul s Kanarskih otokov, se za kratek postanek ustavil na Zelenortskih otokih, nato pa sam na jadrnici prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na otoku Barbados na drugi strani luže.

Na predavanju bo predstavil vse od odločitev za ta izjemen podvig, priprav, plovbe preko oceana in srečnega pristanka na Karibskem otoku Barbados.

Jasmin Čauševič je po dostopnih informacijah šele četrti Slovenec, ki je sam na jadrnici prejadral Atlantski ocena. Predavanje bo popestreno z videoposnetki in fotografijami plovbe, kako je preživel nevihto in kakšne občutje je doživljal na samotni plovbi, ko na obzorju ni bilo ničesar razen širnega oceana.

Po predavanju bo na voljo za vaša vprašanja.

  • Termin predavanja: 28.9.2017 ob 19.00
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana
  • Trajanje:  2 uri
  • Cena predavanja: 25,00 EUR (z DDV)

Prijava na predavanje na tej povezavi.

čez 2 dni traja 2 uri

Letošnji največji jadralski dogodek se bo pričel že 29. septembra z odprtjem naselja Barcolana, regata pa se bo odvila 8. oktobra s štartom ob 10.30h. Organizatorji želijo na predjubileni Barcolani prekoračiti tako imenovani psihološki prag, prijavljenih rekordnih 2000 jadrnic.

čez 3 dni traja 8 dni

Skipper leta je posebno priznanje za posameznike, ki so v navtičnem svetu izjemno pomembni za varno in zabavno plovbo in njihove napore običajno spregledamo. Da bi javnost spoznala, kdo so ljudje, ki skrbijo za varnost svoje posadke, njihovo zabavno in doživetij polno prebivanje prostega časa na plovilu, smo se odločili, da pripravimo izbor, ki bo njihovo delo približalo navtični in splošni javnosti.

Več o dogodku na http://skipperleta.com/

čez 21 dni traja 9 ur