V noči iz ponedeljka na torek je na področju celotne Dalmacije prišlo do nenadnega poslabšanja vremenskih razmer. Zgodilo se je preko 30 pomorskih nesreč, med njimi se je ena končala tragično.

V ponedeljek zvečer se je začelo vreme na področju Dalmacije bliskovito slabšati. Ob 22.00 uri na severu Dalmacije in vse do 4.00 ure zjutraj na južnem delu Dalmacije, so se zvrstile številne nevihte, ki so jih spremljali močni vetrovi. V centru za iskanje in reševanje na morju so zabeležili preko 30 pomorskih nesreč. V večini je prišlo do nasedanje plovil in povzročena je bila velika materialna škoda. K sreči v nesrečah nihče od članov posadk ni bil poškodovan in ni prišlo do onesnaženja morja. Večino plovil so uspeli rešiti že naslednji dan.

Žal pa se je ena nezgoda končala tragično. Hrvaški ribič, član posadke hrvaške ribiške ladje Vicenza, je v nevihti izgubil življenje. Ob 23.24 uri so z ladje sporočili, da je njihov ribič padel v morje in potrebujejo pomoč pri reševanju. Med plovbo v Zlarinskem arhipelagu je ribiško ladjo zajel nenaden, močen sunek burje. Ladja se je nagnila in del ribiških mrež je odneslo v morje. Dva izmed ribičev sta se vkrcala na pomožno plovilo, da bi mreže pobrala iz morja. Pri tem je eden izmed ribičev padel v morje in se ni uspel rešiti. Drugi ribič, je izgubil vidni kontakt. Nemudoma so pričeli z iskanjem ter reševanjem. V akcijo so se vključili ladje »Hlap«, »Moja Roža«, »Kraljica mira«, »Albatros mali« ter plovila komercialne službe za reševanje EmergenSea. Ob 3.10 uri so iz enega izmed plovil sporočili, da so v bližini Zaboriča v morju našli truplo pogrešanega ribiča.

Ante Ninič, ribič na ladji, ki se je pridružil reševalni akciji in je našla truplo pogrešanega ribiča, je med plovbo proti lokaciji, kjer so našli truplo posnel video:

Potopljena jadrnica na Kornatih

Vir: MPPI.hr, FB-Ante Ninič, Foto: slika je sibmolična

Petek 20 Jul 2018

Miran Tepeš, ki ga vsi poznamo, kot vrhunskega smučarskega skakalca, je v zadnjih letih svojo smučarsko športno pot zamenjal z jadralsko. Tako kot večina je pričel v Jadranu, ki pa mu je kmalu postal premajhen. Izzivi in večji cilji so ga vodili v svet. Podal se je na plovbo okoli sveta, ki ga je obplul že dvakrat. Svoja doživetja je strnil v knjigah Z vetrom in Proti soncu. Leta 2014 se je podal na Grenlandijo, leta 2016 pa v Avstralijo. Lani je svojo plovbo nadaljeval in zaplul do Tasmanije, preplul celotno južno Avstralije in pot končal na rtu Leeuwin.

11.5.

Ponoči so se oceanski valovi vendarle podaljšali, da je jadranje postalo udobnejše, ko pa sva se v drugem delu noči rešila še dežja in se je veter ustalil pri 15 vozlih vzhodnika, je postalo že kar kičasto.

Zjutraj sva prijadrala do Rta Leeuwin in zdaj tudi po avstralskih standardih zajadrala na Indijski ocean.

Okoli Leeuwina je veliko plitvin in čeri, zato se je rtu potrebno na široko izogniti, kadar so oceanski valovi veliki. Žal so se ravno v času, ko sva z Maksom jadrala mimo, čez rt vlekli oblaki in meglice, zato se svetilnika ni videlo zelo razločno.

Je pa dajal malo skrivnosten videz, kot se spodobi za enega od velikih treh. Horn sem pofotkal pred petimi leti, Leeuwin danes, Rt dobrega upanja pa je v načrtu za letošnjo jesen.

12.5.

Dovolj hitro sva ponoči jadrala z vzhodnikom, da sva še pred jutrom prijadrala do Mandurah-a, zato sva ob obali spustila sidro in v miru spala nekaj ur čakajoč na dopoldansko plimo, ki nama je omogočila prehod čez plitvine na vhodu v marino.

Maks se je danes poslovil od Skokice in odpotoval proti domu, še prej pa sva skupaj popravila strgano sprednjo kater pripono jambora ter upam da tudi sondo za veter na vrhu jambora.

13.5.

V preteklih dneh sva z Maksom na morju pohitela, da je ujel odhod letala proti domu, sam pa imam let v ponedeljek in zato zdaj nekaj dni dopusta, ki ga izkoriščam deloma za popravila na barki, za katera nikoli ni časa (volje), deloma pa za sprehode in tek po Mendri in okolici. Mandurah (po avstralsko se prebere kot Mendra) je kar veliko turistično naselje z nekaj marinami. Leži med oceanom in lagunami v zaledju, turistični del mesta pa je narejen v stilu Benetk, s številnimi vodnimi kanali med apartmajskimi hišami in hoteli in s številnimi mostovi.

Poleti je tukaj verjetno kar živahno in tudi zdaj v pozni jeseni je videti kar veliko ljudi na cestah in po parkih, celo na neskončnih plažah je videti nekaj kopalcev. Zame je morje odločno premrzlo za kopanje in v vodo uspem zakorakati največ do kolen.

14.5.

Ptička na sliki sta si dopoldne prisvojila Skokico in lahko si mislim, kakšna bo barka, ko se čez dva tedna vrnem. No popoldne ju je odpihnil veter, potem pa se je še ulilo, da so nastale prave razmere za brkljanje po barki, inventuro in pospravljanje.

Čas imam tudi za načrtovanje naslednjih jadralskih poti.

Cikloni, eden nas danes že boža na jugozahodu Avstralije in še dva prihajata v prihodnjem tednu, me opozarjajo, da bom moral pot zastaviti kar precej severno od direktne poti med Avstralijo in Južno Afriko. V juniju se bom zato tudi vsaj še dva tednai držal avstralske obale, da pri 20 stopinjah južne geografske širine prijadram do stalnih pasatov.

Aktualno spet postaja tudi otočje Cocos Keeling, saj ne leži daleč od najbolj smiselne poti čez Južni Indijski ocean.

Plovba po Avstraliji in Tasmaniji z Miranom Tepešem 5. del

Dosedanje dogodivščine Mirana Tepeša lahko preberete tudi v:

   

Z vetrom
AKCIJA - 33%

 Proti soncu Proti Avstraliji  Veliki trije
Sreda 18 Jul 2018

Katharsis II Antarktika

Poljska posadka je s svojo jadrnico Katharsis II (Oyster 72) postavila nov rekord v plovbi okoli Antarktike.

Skipper Mariusz Koper je 23. decembra 2017 s svojo osemčlansko posadko izplul iz Capetowna v Južno Afriški republiki. Po obplutju Antarktike, so se 5.4.2018 uspešno privezali v mestu Hobart na Tasmaniji. Za plovbo so potrebovali 102 dni 22 ur 59 minut in 5 sekund. Tako imenovano Arktično zanko, ki jo je potrebno prepluti južneje od 60. vzporednika, so prepluli med 7.1.2018 in 20.3.2018. Čas plovbe je znašal 72 dni in 6 ur.

Sled plovbe okrog Antarktike

Katharsis II Antarktika

Vir: www.sailspeedrecords.com; Foto: http://antarcticcircle60s.pl/

Sreda 18 Jul 2018

Viking 44 Convertible

Ameriška ladjedelnica Premiere yacht je splovila novo motorno jahto Viking 44 Convertible v katero so vgradili najmočnejši Volvo Penta motor s prostornino 13 l, ki razvije osupljivih 1000 KM.

Volvo Penta D13-1000

Po prvih testih plovila, se je izkazalo, da je izbira motorja za plovilo prava. Jahta je dosegla končno hitrost dobrih 38 vozlov, medtem ko je udobna potovalna hitrost znašala 32-34 vozlov. Motor se je odlično izkazal tudi pri nizkih obratih. Izjemno velik navor zagotavlja hitro izgliseranje, pospeševanje in udobno plovbo.

Motor D13-1000 ima šest cilindrov v vrsti s skupno prostornino 12.800 cm3. Da razvije 1000 KM mu pomagata dva turbo polnilnika Blok motorja je izdelan iz železa in zagotavlja dolgotrajno in zanesljivo uporabo. Čeprav sta blok motorja in glava železna, znaša teža motorja le 1635 kg kar zagotavljata izjemno dobro razmerje moči glede na težo. Poraba motorja pri polni obremenitvi znaša 190 l/h.

 

 

 

 

Vir: Volvo Penta

Sreda 18 Jul 2018

Svetovno prvenstvo razreda laser 4.7

V Gdynii na Poljskem se je zaključilo svetovno prvenstvo najbrž najpopularnejšega mladinskega prehodnega razreda laser 4.7, ki so se ga udeležili tudi trije slovenski jadralci. V šestih tekmovalnih dneh je organizatorjem uspelo izpeljati 11 plovov, kar je plov manj od predvidenega. Kot edini Slovenec se je v zlato skupino in torej med najboljše uvrstil Gašper Strahovnik, ki je letošnje prvenstvo končal na 45. mestu. Potek regate je komentiral:

“Potekli so se zadnji dnevi regate. Prvenstvo je potekalo v težkih vetrovnih razmerah, imeli smo od šibke sapice do močnega vetra z morja. Kljub majhni napaki v drugem plovu predzadnjega dne in BFD-ju (diskvalifikacija zaradi prehitrega štarta, op. u.), ki me je danes doletel, sem z ozirom na močno konkurenco s končnim rezultatom na svojem prvem svetovnem prvenstvu v tem razredu zelo zadovoljen. V enajstih odjadranih plovih sem med drugim zasedel 15. ,14. in tudi 3. mesto in si s tem prijadral zlato skupino, kar je bil tudi moj prvotni cilj. Iz Poljske bom odšel z nasmehom in lepimi spomini na vse moje vzpone kot tudi padce, saj sem si z njimi dokazal, da spadam med najboljše jadralce v razredu laser 4.7.”

Svetovni prvak je postal Singapurec Daniel Hung. V srebrni skupini je tekmoval Janez Zabukovec, ki je na koncu tekmovanje v tej skupini zaključil na 36. mestu. V smaragdni skupini (4. jakostna skupina) je Klemen Petrovič zaključil na 18. mestu.

Sreda 18 Jul 2018

Hrvaška je izjemno inovativna na področju izmišljanja vedno novih storitev, ki jih zaračunavajo navtikom. Zato ne bodite presenečeni, če boste letos plačali nekaj, kar v lanskem letu še ni obstajalo.

Voda

V zadnjih letih ste lahko tudi sami opazili, da na večini bencinskih črpalk ni več možno natočiti vode. Seveda voda še vedno je, a vam je ne želijo dati brezplačno. Namesto da bi jo dotočili med natakanjem goriva, se boste morali odpraviti v bližnjo luko, kjer jo bo potrebno plačati po tarifi luke. Načini zaračunavanja vode so različni. Nekatere luke zaračunavajo glede na dolžino plovila, druge na m3. Na primer luka Ubli, kjer je tudi bencinska črpalka, zaračuna 100 l vode 30 HRK.

Smeti

Luke navtičnega turizma morajo nuditi priključek za vodo, elektriko in odvoz smeti. Vodo in elektriko smo že navajeni plačati, po novem pa nam bodo zaračunavali tudi smeti. V luki Pučišča na otoku Brač je potrebno za eno manjšo vrečo »Smeče – mala kesa« plačati kar neverjetnih 15 HRK (2 EUR). V luki Rab znaša strošek odvoza smeti 2,50 HRK/m/dan.

Potnik v tranzitu

Potnik v tranzitu je vsaka oseba, ki se nahaja na plovilu, ki je priplulo v luko.  V luki Rab strošek znaša 8 HRK/osebo, v luki Ubli na otoku Lastovo pa 4 HRK/osebo.

V kolikor naletite na še kakšno podobno novost, nam jo sporočite na alaris(at)alaris.si ali pa pripišite kot komentar pod članek.

Torek 17 Jul 2018

Požar na plovilu

V nedeljo je prišlo do tragične pomorske nesreče v neposredni bližini otoka Zlarin. Na 9 m dolgi motorni barki je izbruhnil požar.

V nedeljo ob 18.20 uri so očividci z otoka Zlarin poklicali na pomoč. V bližini otoka je na motornem plovilu izbruhnil požar. Na kraj nesreče je nemudoma izplulo plovilo Luške kapitanije Šibenik z gasilsko ekipo. Kljub gašenju, je plovilo ob 19.15 uri popolnoma zgorelo in potonilo na kraju nesreče.

V času nesreče je bil na plovilu le voditelj čolna, ki je nesrečo preživel brez poškodb. Pravočasno je skočil v morje in odplaval do bližnje obale.

V času nesreče je bilo na plovilu zgolj 70 l bencina, ki pa v požaru ni iztekel v morje. Potopljeni ostanki plovila ne ogrožajo plovnega prometa. Lastnik plovila bo moral na svoje stroške dvigniti ostanke in jih odpeljati na varno.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

Vse o aparatu si lahko preberete na tej povezavi: PYRoff - gasilni aparat

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!

 

 

 

 

 

 

Vir: MPPI; Slika je simbolična

Torek 17 Jul 2018

Toni Vodišek postal evropski prvak

Z zadnjimi plovi se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v razredu formula kite, na katerem je v konkurenci kajtarjev do 19. leta starosti evropski prvak postal Toni Vodišek. V skupnem seštevku je sicer osvojil prav tako odlično 8. mesto.

Toni Vodišek je po izjemnem uspehu povedal:

“Zelo sem vesel s tretjim zaporednim evropskim osvojenim naslovom evropskega prvaka v disciplini formula kite. Letos je bilo še posebej težko, saj naenkrat tekmujem v dveh različnih disciplinah. To je tako, kot če bi tekmoval v alpskem smučanju in deskanju na snegu. Ob uspehu bi se rad zahvalil trenerjem Radu Gregoriču, Evi Peternelj ter očetu – prijatelju – trenerju Rajku ter vsem podpornikom.”

Torek 17 Jul 2018

Svetovno prvenstvo v razredu laser 4.7

Peti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v razredu laser 4.7 so jadralci odjadrali nova dva finalna plova. Gašper Strahovnik ju je v zlati skupini končal na 62. in 14. mestu in je skupno na 44. mestu. V srebrni skupini je Janez Zabukovec zasedel 51. in 14. mesto in je skupno 36. V četrti skupini je Klemen Petrovič danes bil 42. in 29. in je skupno na 26. mestu v skupni razvrstitvi skupine.

15.5.2018

Svetovno prvenstvo v prehodnem mladinskem razredu laser 4.7 se je prevesilo v drugo polovico. Po včerajšnjem dnevu so bili jadralci razporejeni v štiri jakostne skupine, v katerih so danes tekmovali. V zlati skupini jadra Gašper Strahovnik, ki je danes zasedel 51. in 31. mesto in v skupnem seštevku zaseda 48. mesto. V srebrni skupini jadra Janez Zabukovec, ki je bil danes 44. in 38. in je skupno na 45. mestu druge jakostne skupine. Klemen Petrovič, ki tekmuje v četrti jakostni skupini, je danes plova končal na 12. in 53. mestu in je skupno na 21. mestu.

14.7.2018

Na Poljskem se je zaključil tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva v prehodnem mladinskem razredu laser 4.7. Jadralci so danes izpeljali dva plova. Gašper Strahovnik ju je končal na 27. in 39.. mestu in je skupno na 62. mestu. Janez Zabukovec je bil 29. in 16. in je skupno 117., Klemen Petrovič pa je bil 50. in 36. in je skupno na 218. mestu.

13.7.2018

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v razredu laser 4.7 je organizatorjem uspelo dokončati prvi plov in v celoti izpeljati še dva. Po dveh dneh je najvišje uvrščeni Slovenec Gašper Strahovnik, ki je prvenstvo začel zelo vzpodbudno z dvajsetim, štirinajstim in tretjim mestom in po drugem tekmovalnem dnevu zaseda zelo dobro 21. mesto. Janez Zabukovec je bil 29., 33. in 26. in je skupno na 113. mestu, Klemen Petrovič pa je bil 48., 52. in 50. in je skupno na 221. mestu. Vodi Singapurec Wonn Kye Lee.

12.7.2018

Potem, ko včeraj zaradi nevihte jadralci na evropskem prvenstvu v razredu 49er niso jadrali, je danes organizatorjem uspelo izpeljati dva plova. Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič tekmujeta v srebrni skupini, danes sta zasedla 18. in 27. mesto in sta na 8. mestu v skupini.

Torek 17 Jul 2018

Sidrišča s koncesijo

V letošnjem letu je na hrvaškem izdano manjše število koncesij za navtična sidrišča. Zaradi zapletov pri izdaji novih koncesij oziroma pri podaljšanju koncesij, ki so v letošnjem letu potekla, nekatera sidrišča še ne obratujejo in čakajo na veljavno koncesijo. Letos tako ni nameščenih plovk v sidriščih Brgulje, Ist, pred luko Olib in Zapuntel. Plovke bodo v sidriščih nameščene, ko bodo podeljene koncesije. Do takrat je sidranje na lokacijah brezplačno.

Ceno priveza na plovko določajo koncesionarji sami. Pravila obnašanja v navtičnih sidriščih, vaše obveznosti in obveznosti koncesinarjev so v članku: Pravila v navtičnih sidriščih s koncesijo.

Podatke o izdanih koncesijah smo prejeli s strani izdajatelja koncesij. Žal se podatki ne skladajo z dejanskim stanjem. Podatke, ki smo jih lahko preverili na terenu, smo vnesli v tabelo in so označene z zeleno barvo. V kolikor naletite na neskladja, jih sporočite na naslov: alaris(at)alaris.si ali pa jih zapišite v komentar.

Istrska župnija

Ni sidrišč s koncesijo       
           

Primorsko-Goranska župnija

  Sidrišče Koncesionar Telefon Št. plovk Cena
1 Kolorat, otok Cres Ranko Matušan +385 915172782 24 13kn/m
2 Majiška, otok Cres Ranko Matušan +385 915172782 6 13kn/m
3 Krivica, otok Lošinj Danijel Kaštelan +385 98 90 90 080 10 250kn/dan (Cene še niso dokončne)
4 Balvanida, otok Lošinj Danijel Kaštelan +385 98 90 90 080 10 250kn/dan (Cene še niso dokončne)
5 Maračol Ivan Dropuljić +385 923199631 50 Do 10m 15kn/m, 10-14m 20kn/m, Od 14m 25kn/m
6 Uvala Ilovik - Sv.Petar, otok Ilovik Andrea Simičić +385 99 3927066 60 20kn/m
7 Bok, otok Susak Alen Hošić +385 95 539 0035 30  
8 Uvala Engleze, otok Koludarac Danijel Kaštelan +385 98 90 90 080 20 250kn/dan ? cene niso še dokončne
9 Jadrišćica, otok Cres David Kučić +385 989095747 30 200kn/dan
           

Zadarska župnija

  Sidrišče Koncesionar Telefon Št. plovk Cena
10 Paprenica, otok Silba Obrt FILIGRAN +385 916396856 10 20kn/m, smeti + dostava zjutraj kruh in kroasani
11 Silba Mul, otok Silba Obrt MARMAT     Še ni koncesije za 2018
12 Sv. Ante, otok Silba Obrt FILIGRAN +385 916396856 20 20kn/m, smeti + dostava zjutraj kruh in kroasani
13 Južni porat, otok Silba Neven Mašina +385 91 377 00 77 30 10kn/dan
14 Slatinica 1, otok Olib Obrt SLATINICA +385 922980711 16 18kn/meter
15 Slatinica 2, otok Olib Obrt SLATINICA +385 922980711 12 18kn/meter
16 Sv. Nikola, otok Olib Obrt SLATINICA +385 922980711 16 18kn/meter
17 Griparica, otok Škarda ŠKARDA MARINE d.d. 385 98 219 632 24 16kn/meter
18 Široka, otok Ist PZ IST +385 98332393   Še ni koncesije za 2018
19 Mljake, otok Ist PZ IST +385 98332393 19 20kn/m
20 Zapuntel 1, otok Molat Zadruga ZAPUNTEL +385 955239749   Še ni koncesije za 2018
21 Zapuntel 2, otok Molat Zadruga ZAPUNTEL +385 955239749   Še ni koncesije za 2018
22 Brgulje, otok Molat Zadruga BRGUMUL     Še ni koncesije za 2018
23 Lučina 1, otok Molat Zadruga MOLAT     Še ni koncesije za 2018
24 Pantera 1, Dugi otok MULIĆ d.o.o. +385 981678112 61 15kn/m
25 Pantera 2, Dugi otok Nautika Veli Rat d.o.o. +385 23378072    
26 Pantera 3, Dugi otok Nautika Veli Rat d.o.o. +385 23378072    
27 Ćuna 1, Dugi otok SAVARO d.o.o. +385 992061469    
28 Lučica, Dugi otok MULIĆ d.o.o. +385 981678112 4 15kn/m
29 Ćuna 2, Dugi otok SAVARO d.o.o. +385 992061469   Napačni podatki
30 Sakarun 1, Dugi otok BABILONA d.o.o. +385 955133839 15 25kn/meter od 1.7., 20kn/meter do 1.7. 
31 Sakarun 2, Dugi otok BABILONA d.o.o. +385 955133839 15 25kn/meter od 1.7., 20kn/meter do 1.7. 
32 Lučina 2, Dugi otok Zadruga TORKUL +385 98853755 40 20kn/m
33 Stržna, Dugi otok SAVARO d.o.o. +385 992061469   Napačni podatki
34 Lokvina, otok Rava CROSI d.o.o. +385 98 208 525 20 15kn/m
35 Paladinica, otok Rava CROSI d.o.o. +385 98 208 525 20 15kn/m
36 Knež i Dolinje, otok Iž Obrt BARONI +385 912891800 10 10-15kn/m
37 Knež, otok Iž Obrt KNEŽ +385 91 2002 320 9 13kn/m
38 Vodenjak, otok Iž Ratko Rokov +385 95 9052 549 30  
39 Muline Ugljan, otok Ugljan Obrt CELENT +385 98272216 18 15kn/m, smeti, prevoz na kopno, pitna voda 45kn/m3
40 Zlatna luka 1, Sukošan ZLATNA LUKA d.o.o. +385 23394203 21 15kn/m
41 Zlatna luka 2, Sukošan ZLATNA LUKA d.o.o. +385 23394203 10 15kn/m
42 Sveti Filip i Jakov Obrt RIO +385 912072351 30 7,5 kn/m v 7. in 8. mesecu (izven sezone 5kn/m)
43 Pakoštane 1, Pakoštane COLUMBUS d.o.o. +385 23385825    
44 Lanđin, otok Pašman Obrt LANĐIN +385 981980703 36 15kn/m
45 Artina, otok Vrgada Obrt ADRIANA +385 915636599    
46 Kranje, otok Vrgada ZABAVICA d.o.o. +385 981326491 16+2 20kn/m
           

Šibeniška župnija

  Sidrišče Koncesionar Telefon Št. plovk Cena
47 Borovnjaci, otok Kakan KAKAN d.o.o. M.Košuljandić 091/591-6418 60 do 7 m - 100,00 kn/dan; 7m-10m 150,00 kn/dan; 10m-12m 200,00 kn/dan; 12m-14m 250,00 kn/dan; 14m-16m 300,00 kn/dan; 16m-18m 350,00 kn/dan; 18m+ 400.00kn
48 Velika Stupica, otok Žirje RIVA -M. Šižgorić 098/337028 20 do 10m - 100,00kn/dan; 10m-13m 150,00 kn/dan; 13m-15m 200,00 kn/dan; 15m+ 250,00kn
49 Uv. Remetić, Kaprije RIVA TOURS M.Košuljandić 091/591-6418 10 do 7 m - 100,00 kn/dan; 7m-10m 150,00 kn/dan; 10m-12m 200,00 kn/dan; 12m-14m 250,00 kn/dan; 14m-16m 300,00 kn/dan; 16m-18m 350,00 kn/dan; 18m+ 400.00kn
50 Uv. Podražanj, otok Žut ACI  d.d. 098/ 398 -844 15 220,00 kn/dan
51 Uv. Sabuni, otok Žut ŽMARA - vl. Edi Juraga 098/757-165 10 1.1.-30.6. in 1.9.-31.12. – 200,00kn; 1.7.-31.8. - 250,00kn
52 Uv. Tijašnica, otok Tijat GRADSKO PODUZEĆE Vodice 022/444-591 20 do 10m 200,00 kn/dan; od 10m 20,00 kn/m/dan; katamaran: do 10 m 300,00 kn/dan; od 10m 30 kn/dan
53 Uv. Nozdra Mala-otok Kaprije MATEO - VL. D. Obratov 099/598-4554 15 20,00 kn/m/dan
54 Uv. Strunac, otok Žut  obrta  "Bain" 098/186-7883 10 15,00 kn/m/dan
55 uv.Tratinska, otok Žirje MAGNUS d.o.o. Žirje, g.Boris 099/853-3300 23 do 7m 100 kn/dan 7-10m 150,00 kn/dan; 10-12m 200,00 kn/dan; 12-14m  250,00 kn/dan;  14-16m 300,00 kn/dan; 16-18m 350,00 kn/dan; 18-20m 450,00 kn/dan; 20-25m 450,00kn/dan
56 uv.Tratica - Kakan RIVA TOURS M.Košuljandić 091/591-6418 16 do 7 m - 100,00 kn/dan; 7m-10m 150,00 kn/dan; 10m-12m 200,00 kn/dan; 12m-14m 250,00 kn/dan;  14m-16m 300,00 kn/dan; 16m-18m 350,00 kn/dan; 18m+ 400.00kn
57 uv. Soline - Rogoznica LAGUNA TRADE d.o.o. 022/559-900 16 do 13 m 300,00 HRK/dan
58 Pišljivica - Mirin ADRIA BOVE D.O.O. 099/655-4456 26 do 12m: 200 HRK/dan; 12-15m 290 HRK/dan; 15-20m 490 HRK/dan; 20-25m 760 HRK/dan
59 Obinuš Mali ADRIA BOVE D.O.O. 099/655-4456 20 do 12m: 200 HRK/dan; 12-15m 290 HRK/dan; 15-20m 490 HRK/dan; 20-25m 760 HRK/dan
60 Nozdra Velika, otok Kaprije ADRIA BOVE D.O.O. 099/655-4456 14 do 12m: 200 HRK/dan; 12-15m 290 HRK/dan; 15-20m 490 HRK/dan; 20-25m 760 HRK/dan
61 Pinizel, otok Žut ADRIA BOVE D.O.O. 099/655-4456 24 do 12m: 200 HRK/dan; 12-15m 290 HRK/dan; 15-20m 490 HRK/dan; 20-25m 760 HRK/dan
62 Sićenica, Rogoznica LAGUNA TRADE D.O.O. 022/559-900 10 do 15m 300,00 kn/dan
63 Zmiščica, otok Zminjak ZMINJAK  - KREŠIMIR PLESLIĆ 091/896-6181 10 200,00 HRK/dan; katamarani 250,00 HRK/dan
64 Logorun - jugovzhodna stran otoka MJESNO PODUZEĆE d.o.o. 022/446 -105 15 do 7m 80,00 kn/dan; 7m-10 m 120,00 kn/dan; 10m-13m 160,00 kn/dan; 13m-15m 200,00 kn/dan
65 Vozarica in Srednja Draga, Skradin ACI d.d. 098/398-848 18 1.1.-28.2. – 250,00 kn; 1.3.-31.5. – 300,00 kn; 1.6.-30.9. – 400,00 kn; 1.10.-31.10. – 300,00 kn; 1.11.-31.12. – 250,00 kn
           

Splitska župnija

  Sidrišče Koncesionar Telefon Št. plovk Cena
66 Milna, Lučice (zahodni del) Areta d.o.o.      
67 Pučišća, Luke  Obrt "Rojen", vl. Radoš Kaštelan,  021-633 051; 098-867 29 2 9 15 HRK/m/dan
68 Borče Hvar  Obrt Paladini, vl. Luci Tudor,  098 907 35 21 (Ivan Tudor) 021 742104; 15 samo za goste restorana
69 Bobovišća Infesto d.o.o. 385 91 500 1619 16 Do 8.99m 100kn/dan, 9-10.99m 150kn/dan, 11-12.99m 200kn/dan, 13-14.99m 250kn/dan, 15-16.99m 300kn/dan, 17-18.99m 400 kn/dan, od 19m 480kn/dan, katamarani +50%
70 Bobovišća, Vića Luka Infesto d.o.o. 385 91 500 1619 16 Do 8.99m 100kn/dan, 9-10.99m 150kn/dan, 11-12.99m 200kn/dan, 13-14.99m 250kn/dan, 15-16.99m 300kn/dan, 17-18.99m 400 kn/dan, od 19m 480kn/dan, katamarani +50%
71 Uvala Luke obrt Pipo, g. Jure +385 98 781 358 19 Do 20m 15kn/m, čez 20m 18kn/m, muring 20kn/m
72 Osibova obrt Lučica 021 633262     
73 Lučice  obrt Lučica 021 633262    
74 Stončica Issa Adria nautika d.o.o.  (0)21 711-718; (0)91 271-8746 15 Do 10m 150kn/dan, 10,01-15m 250kn/dan, 15,01-20m 350kn/dan, 20,01m-30m 450kn/dan, več kot 30m 650kn/dan
75 Komiža - Mezoporat (Biševo) Nautički centar Komiža d.o.o 021/713-849   Do 9.50m 150kn/dan, 9,51-14,50m 250kn/dan, 14,51-19,50 350 kn/dan, 19,51-29,50m 470kn/dan, od 29,51 650kn/dan 
76 Komiža - Lučica Nautički centar Komiža d.o.o 021/713-849   Do 9.50m 150kn/dan, 9,51-14,50m 250kn/dan, 14,51-19,50 350 kn/dan, 19,51-29,50m 470kn/dan, od 29,51 650kn/dan 
77 Komiža - Jastožere Jastožera d.o.o. Komiža +385 21 713859 8 250kn/dan
78 Tiha - Hvar Nascor d.o.o. 091 4444 010 55 9kn/m D, 18kn/m N, katamaran 50% dražje
79 Zavala Parcela d.o.o. Zagreb 00 385 95 828 02 68 10 17-26m 150,00 HRK/dan
 80  Vinogradišče  Toto Menegelo  + 385 91 17 18 242  45  1.7. - 31.8. 30 HRK/m/dan; ostalo 25 HRK/m/dan
           

Dubrovniška župnija

81 Bad Županijska lučka uprava 00 385 20 813 520 16 do 15m - 150 HRH/dan, od 15-20m - 200 HRK/dan
82 Kneža - Pupnat Luka Korčula 00 385 20 715 241 Lastno sidro do 20m 10 HRK/m/dan; 20-30m 15HRK; 30-40m 20HRK, 40-50m 25HRK
83 Luka Korčula Luka Korčula 00 385 20 715 241 10 privezov 20 HRK/m/dan do 20m; 20-30m 25 HRK; 30-40m 30 HRK; vse je na lastno sidro, če je privez pa je cena X2 
84 Badija Luka Korčula 00 385 20 715 241 Lastno sidro 16 HRK/m/dan do 20m; 20-30m 25 HRK; 30-40m 30 HRK; vse je na lastno sidro, če je privez pa je cena X2
85 Skrivena Luka Marčelino Simić +358 98 981 3797 60x muring 1.7.-31.8. do 11m 220 HRK; do 13m 290 HRK; do 14,5m 360 HRK; do 16m 440 HRK; do 19m 590 HRK; do 22m 840 HRK
Četrtek 12 Jul 2018