Rab - otok sreče

Otok Rab je eden najlepših jadranskih otokov, ki  je zanimiv  ne samo v glavni turistični sezoni, ampak tudi skozi celo leto. Ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem ter raziskovanje bogate zgodovine in kulture. Otok Rab intenzivno nadaljuje z aktivnostmi v smeri povezovanja bogate kulture, zgodovine in tradicije s segmentom aktivnosti v naravi, da bi svojim gostom  ponudil pogoje za obisk skozi vse leto.

OTOK RAB - RAJ ZA AKTIVNE

Na otoku se vam ponujajo možnosti za dolge sprehode ob morju, raziskovanje učnih poti ali kolesarske izzive. Prav tako pa se najde marsikaj tudi za ljubitelje pohodništva na Rabu, saj se lahko povzpnete na najvišji otoški vrh – Kamenjak (408 metrov nadmorske višine). Na njem pa vas bodo zadržali čudoviti razgledi – na Velebit, Kvarner in seveda na starodavno mesto Rab s štirimi zvoniki.

PLAŽE

S svojimi 30 peščenimi plažami je Rab resnično »otok sreče« s številnimi majhnimi slikovitimi zalivi, kar so turisti iz celega sveta že prepoznali pred skoraj 125 leti. Ta tradicija se nadaljuje vse do današnjih dni, ko je Rab zaradi kristalno čistega, toplega in plitvega morja idealna destinacija za celo družino. Tukaj lahko prav vsak glede na svoje želje najde svojo idealno plažo.

 Rab - otok sreče

RABSKE ARHEOLOŠKE SLEDI

Iz ideje o muzeju na prostem je bil razvit projekt rabske arheološke sledi, ki je predstavil približno 30 arheoloških najdišč na otoku Rab. Nekatera mesta so predstavljena in situ (na izvirnih lokacijah), informacije o nekaterih segmentih te dragocene dediščine pa so na voljo v bližini lokacij ali na razglednih točkah. Te točke so označene na natisnjenem zemljevidu, ki ga je mogoče dobiti v pisarnah turistične skupnosti na Rabu in Loparju.

JUXTA MARE

Rab ima novo učno pot Juxta Mare – Virtualni muzej ribištva, pomorstva in ladjedelništva mesta Rab. Ta projekt v svoji prvi fazi pokriva južni del otoka, naselji Banjol in Barbat, kjer je bila v zadnjih sto letih gradnja malih lesenih ladij najbolj intenzivna. Hkrati je bilo to področje, več stoletij v preteklost, najbolj zastopano v poklicnem ribolovu.

KAJ VAS ČAKA NA RABU SPOMLADI?

Spomladi vas na Rabu čakajo številni zanimivi dogodki, predvsem za ljubitelje aktivnih počitnic. Bodite aktivni in se sprostite na otoku Rabu ter spoznajte njegove zgodovinske in kulturne znamenitosti. Ob tem pa ne pozabite tudi na odlično lokalno gastronomijo.