V Medembliku se je v soboto, 25.5.2013, končala druga iz serije novega evropskega formata regat EUROSAF, ki sta se je od slovenskih jadralcev udeležili le Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 in si v današnji regati za odličja prijadrali bron.

Prvenstvo je zaznamovalo slabo vreme in težki jadralski pogoji z močnimi nalivi, nizkimi temperaturami, močnim in zelo nestabilnim vetrom in veliko vala. Tina Mrak in Veronika Macarol sta se v konkurenci 13 posadk, med jadralkami je bilo tudi nekaj udeleženk zadnjih olimpijskih iger v Londonu, v kvalifikacijskih in kasneje finalnih plovih uvrščali v zgornjo polovico lestvice. Včerajšnje finalne plove sta zaključili na skupnem petem mestu ter se tako uvrstili v današnjo regato za odličja, v kateri se je tokrat merilo le šest posadk. Po zelo dobrem jadranju v današnjem odločilnem plovu tako Medemblik zapuščata na odličnem tretjem mestu in z bronasto kolajno.

Zlato sta si prijadrali olimpijski zmagovalki iz Londona, Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie, srebro pa ameriški jadralki Anne Haeger in Briana Provancha.

Foto: Delta Lloyd Regatta