Športno društvo Keka Piran je v sodelovanju z Jadralno zvezo Slovenije ta konec tedna organiziralo tridnevno državno prvenstvo v windsurfingu za Raceboard, Kono in RS:X.

Petkov prvi plov je bil zaradi močnega deževja in nestanovitnega vetra prestavljen na soboto, ko sta jugo in ugodnejše vreme v Piranskem zalivu nekaj po 11. uri omogočila začetek tekmovanja v vseh treh disciplinah, v katerih se je v štirih plovih pomerilo 13 tekmovalcev iz šestih različnih društev. Danes, na zadnji dan prvenstva, je bilo sončno in rahlo vetrovno vreme zelo naklonjeno tekmovalcem in organizatorjem. Vsi tekmovalci so se pogumno borili z vetrom in z dobro taktiko zaključili prvenstvo s štirimi plovi. Skupno se je izpeljalo osem plovov.

Pokal je v dveh disciplinah, Raceboard in RS:X, osvojil Italijan Andrea Ferin iz Windsurfing Marina Julia, pokal v Koni pa Rok Puvar iz Športnega društva Keka Piran.

V razvrstitvi za državno prvenstvo je zlato odličje in naslov državnega prvaka v Raceboardu prisurfal Aljaž Maslo (JK Pirat), v Koni pa je šel državni naslov v roke Roku Puvarju (ŠD Keka Piran). Rok Puvar si je prijadral tudi naslov državnega podprvaka v Raceboardu, v Koni je bil srebrn Žiga Korenč (ŠD Keka Piran). Bron sta si prijadrala Žiga Korenč in Žan Šude (ŠD Keka Piran).

V RS:X ni bilo dovolj prijavljenih tekmovalcev za podelitev državnih naslovov.

Razvrstitev za državno prvenstvo:

Raceboard

  1. Aljaž Maslo (JK Pirat)
  2. Rok Puvar (ŠD Keka Piran)
  3. Žiga Korenč (ŠD Keka Piran)

Kona

  1. Rok Puvar (ŠD Keka Piran)
  2. Žiga Korenč (ŠD Keka Piran)
  3. Žan Šude (ŠD Keka Piran)

Odprta razvrstitev:

Raceboard

  1. Andrea Ferin (Windsurfing Marina Julija)
  2. Aljaž Maslo (JK Pirat)
  3. Rok Puvar (ŠD Keka Piran)

Kona

  1. Rok Puvar (ŠD Keka Piran)
  2. Žiga Korenč (ŠD Keka Piran)
  3. Žan Šude (ŠD Keka Piran)

RS:X

  1. Andrea Ferin (Windsurfing Marina Julija)
  2. Aljaž Maslo (JK Pirat)
  3. Martin Milic (Windsurfing Marina Julija)