V zadnjih dneh junija in v začetku julija se je v Splitu v organizaciji JK Split odvijalo evropsko prenstvo za mlade jadralce v laserju radial. V konkurenci 191 jadralcev sta se ga udeležila tudi Vid Lah in Maks Vrščaj, ki sta finalne plove odjadrala v bronasti skupini ter zaključila na četrtem oziroma šestnajstem mestu v skupini.

V skupni razvrstitvi 191 jadralcev je Vid Lah tako zaključil na 100. mestu, Maks Vrščaj pa na 112. mestu. Evropska juniorska prvaka sta postala Nizozemka Dewi Couvert in Poljak Filip Ciszkiewicz.

Na prvi dan prvenstva je bila pod pokroviteljstvom Esimita organizirana okrogla miza na temo prihodnosti jadranja, na kateri je sodeloval tudi Vasilij Žbogar. »Jadranje se mora razvijati skozi nove tehnološke rešitve in ne s spreminjanjem formata regat,« je bila osrednja misel okrogle mize o razvoju tega športa.

Organizator regate JK Split je dobil priznanje za odlično izvedeno prvenstvo tudi s strani mednarodne zveze razreda laser, ki je klubu zaupalo organizacijo EP za laser in laser radial v prihodnjem letu.