V Puli se je ta konec tedna odvijala tradicionalna regata Sv. Nikole, ki vsako leto privabi jadralce iz vseh koncev Evrope. V razredu Optimist se je regate udeležilo kar 221 predstavnikov.

Slovenci so jadrali odlično – v prvi deseterici optimistov je bilo kar 6 jadralcev iz Slovenije. Rok Verderber iz JK Pirat je z odličnim jadranjem na koncu drugouvrščenega Madžara Jeneya premagal za kar 25 točk. Tretji je bil Verderberjev klubski kolega Klemen Semelbauer. Peto mesto je zasedel Peter Milivojevič (JK Jadro), sedmi je bil Martin Fras (2. kadet – JK Izola), osmi Janez Zabukovec (JK Jadro) in deveti  Daniel Cante (3. kadet – JK Izola). Med kadetinjami tretje mesto zasedla Lana Semelbauer iz JK Pirat.

V razredu Laser 4.7 je bila Portorožanka Lin Pletikos do zadnjega plova, v katerem ni jadrala, med najboljšimi, na koncu pa bila 3. najboljša jadralka regate, v skupni mešani konkurenci 64. jadralcev pa končala na 18. mestu. Zmagal je Hrvat Pavle Živanovič.

Kim Pletikos je v razredu Laser Radial, podobno kot sestra Lin, jadrala dobro, a zadnji plov izpustila. V konkurenci deklet je končala na odličnem 3. mestu, v skupnem seštevku pa zaključila na 10. mestu. Zmagala je Italijanka Francesca Bergamo.

Še najmanj udeležencev je bilo v razredu Laser Standard, kjer je zmagal Italijan Zeno Gregorin, Maks Vrščaj je bil 5.

Vir: JZS; Foto: Manuel Angelini