V nedeljo smo bili priča svojevrstni navtični dogodivščini nemškega turista. V centru za reševanje so prejeli klic, da se je izgubil nemški turist na otoku Rab, ko se je ponoči odločil, da bo preplaval Barbatski kanal.

Ob 6.45 uri so pričeli z reševalno akcijo za nemškim turistom, ki se je ponoči odpravil, da bo iz zaliva Pudarica na otoku Rabu preplaval Barbatski kanal in verjetno plaval na otok Dolfin nasproti otoka Rab. Ker se do jutranjih ur ni vrnil, je Luška kapitanija in Pomorska policija poslala svoji plovili, da ga poiščeta v kanalu.

Ob 8.18 uri so Nemca našli na otoku Dolfin. En izmed delavcev Luške izpostave Rab se je skozi neprehoden gozd odpravil proti vrhu otoka Veli Vrh in tam našel pogrešanega I.B. starega 24 let. Zaradi neprehodnega terena so v akcijo vključili tudi Gorsko službo, ki je uspela Nemca ob 9.08 pripeljati do službenega plovila Luške izpostave Rab. S plovilom so ga odpeljali do zaliva Pudarica, kjer so ga zaradi nadaljnjega postopka reševalne akcije predali Pomorski policiji. Le ti so pri identifikaciji mladega Nemca ugotovili, da je večer poprej pobegnil policijski patrulji na otoku Rabu, ki ga je lovila zaradi neprimernega obnašanja.

Vir: MMPI