Dva nemška turista sta se odpravila na jadranje s svojim majhnim plovilom. Močni sunki južnega vetra, so ju prevrnili.

V torek, 15. septembra, sta se dva nemška turista z majhnim plovilom odpravila na jadranje v bližini marine Sukošan, kljub temu, da so pihali močni južni vetrovi. Ob 10.25 uri je v center za reševanje klical skipper z najete jadrnice, da je veter Nemcema plovilo prevrnil in da nemočno plavata poleg. Sam jih je poizkušal rešiti, vendar mu ni uspelo. Na kraj nesreče je odplulo plovilo Luške kapitanije Zadar po cesti pa se je proti marini Sukošan napotila tudi ekipa Prve medicinske pomoči.

Med samo akcijo, je po nekaj časa skipperju z jadrnice vseeno uspelo rešiti nemška turista, ju potegniti na krov jadrnice in odpeljati v marino. Oba Nemca sta bila močno izčrpana in podhlajena. Telesnih poškodb k sreči nista utrpela.

Nemška brodolomca, soprog in soproga, sta se s svojim kajakom na vesla in manjšim jadrom odpravila na plovbo v bližini marine Sukošan. Ko sta se oddaljila od obale, ju je zajem močan sunek juga in jima prevrnil plovilo. Ker v nesreči ni prišlo do telesnih poškodb in prav tako ni bilo povzročeno onesnaženje morja, je Zadarska Luška kapitanija zaključila postopek brez sankcij.

Vir: MMPI