V petek zjutraj je nasedla tovorna ladja MSC Monica.

Tovorna ladja MSC Monica je nasedla v petek zjutraj na obalo reke St. Lawrence v bližini Deschaillons-sur-Saint-Laurent med krajema Bécancour in Lévis v Kanadi.

Ladja je plula iz pristanišča v Montrealu proti Saint Johnu. Ob 8.00 uri zjutraj po lokalnem času se jim je pokvaril krmilni mehanizem ladje. Da ne bi ogrozili ostalih ladij in zaprli plovne poti so nasedli na obalo reke. Kraj nezgode si je nemudoma ogledala Obalna straža.

V soboto zjutraj so na kraj nesreče pripluli štirje vlačilci. Ob 8.30 uri, ko je nastopila plima, so uspeli ladjo sploviti nazaj v reko. Eden izmed vlačilcev ladjo spremlja proti kraju Grondines, kjer bodo pregledali celoten podvodni del ladje, da ugotovijo do kakšnih poškodb je prišlo. Trenutno kaže, da gre le za manjše poškodbe, saj lahko ladja pluje brez večjih težav. Če bo pregled pokazal, da ladja lahko varno  pluje, bo nadaljevala plovbo proti Quebecu, kjer bodo opravili temeljit pregled ladje.

MSC Monica je 245 m dolga ladja, ki je v lasti podjetja MSC (Mediterranean Shipping Company). Leta 2008 je v bližini tokratne nesreča nasedla ladja MSC Sabrina istega ladjarja.

Vir:  Vesseltracker/Timsen; Foto: fleetmon