Sekcija za velike jadrnice je 29. februarja sprejela sklep o objavi razpisa za Pokal Slovenije 2016. Po stalnem upadanju števila sodelujočih smo poskusili pokalno tekmovanje v novi sezoni narediti manj zahtevno in ga približati širšemu krogu jadralcev. Regate bodo tako po novem potekale le en dan in bodo z izjemo tradicionalne Šavrinske regate imele le en štart.

Za vse jadrnice, ki v pretekli sezoni niso sodelovale na regatah za Pokal Slovenije smo omilili tudi pogoje za sodelovanje. Tako je dovolj, da je na teh jadrnicah verificiran le krmar. Delno je spremenjeno tudi razvrščanje jadrnic med regatne in potovalne. Tako bo po novem nekaj več jadrnic razvrščenih med regatne, bolj potovalno opremljene jadrnice pa bodo konkurenčnejše v svojem razredu.

Žal bo zaradi vedno manjšega zanimanja organizatorjev, kar pet od šestih regat letos potekalo v jesenskem delu sezone. Kljub želji, da bi pridobili še kakšnega organizatorja v pomladnem delu sezone nam to ni uspelo. Ciklus se letos tako pričenja z regato za Pokal One Sails 21. maja, nadaljuje pa šele 27. avgusta z regato za pokal Val navtike, ki ji sledijo Šavrinska regata, Sladka Istra, Skipper Cup in kot zadnja 22. oktobra Zaključna regata – memorial Franci Stres.

Podroben seznam regat najdete v razpisu pokala Slovenije. Če še niste bili nikoli verificirani, poiščite na spletni strani vlogo za izdajo prve verifikacije. Če ste  že bili verificirani, uporabite vlogo za podaljšanje verifikacije. Vlogo v vašem imenu poda vaš klub, osnova cena verifikacije pa je 12 EUR. Vlogo pošljete na naslov sekretariata JZS info@jzs.si.

V kolikor nimate na jadru oznake SLO, jo lahko pridobite, če izpolnite obrazec Vpis jadrnice v register.

Vpis jadrnice v register in SLO oznako na jadru pridobite brezplačno. Izpolnjen obrazec pošljite na sekcija@jzs.si

Vsi, ki bi želeli pridobiti ORC certifikat in tekmovati po handicap sistemu se lahko obrnete na slovenskega rating officerja Bojana Galeta preko e-pošte: bojan.gale@gmail.com

Standardi  zahtevek za izdajo ORC certifikate.

Izpolnjen obrazec posredujte na bojan.gale@gmail.com

Vabljeni vsi, ki radi jadrate!

JZS, Sekcija za velike jadrnice