Harmony of the Seas je največja križarka ki je bila zgrajena do sedaj. Stala je dobro miljardo EUR, tehta 227.000 ton in je 100 m daljša, kot je bil Titanic. Ima 18 krovov, v dolžino meri 1187 čevljev oziroma 362m, zaposluje 2000 člansko posadko, ki bo skrbela za varnost in udobje 6.000 potnikov.

Ta ogromna križarka je v soboto s pomočjo šestih vlačilcev zapustila pristanišče Saint Nazaire v Franciji in izplula na prve teste plovbe. Pri izplutju so kapitanu pomagali še trije piloti, ki so na simulatorju trenirali kar leto dni, da so zagotovili varno izplutje in prvo testno plovbo. Ker ladja meri v višino 70 m, je bila vidna z obale ko se je oddaljila od nje za nekaj milj.

Kaj vse nudi ladja svojim potnikom. Na krovu sta kar dva FlowRider-ja, ki simulirata valove za deskanje na vodi, dve plezalni steni, drsališče, gledališče, kino, botanični vrt, številne vodne tobogane, bazene in še bi lahko naštevali. Ladjo bo lastnik prevzel v sredini maja letošnjega leta in z njo odplul v Southampton. Ladja se bo nato vrnila v Barcelono, kje bo pričela svoje prvo križarjenje po Mediteranu.

Video s prve plovbe: 

Gradnja ladje: 

Vir: Reuters, youtube