Na Genoa Boat show 2016 je Suzuki imel svetovno premiero dveh novih motorjev in sicer Suzuki DF175AP in DF150AP. Motorja delujeta na osnovi nove Suzukijeve napredne tehnologije katera že spremlja tehnični koncept motorja Suzuki DF200AP, motorja, ki je bil velik komercialni uspeh in leta 2015 dobil nagrado za »Top izdelek navtične industrije« ter nagrado za tehnološko inovacijo. Ponaša se z izredno kompaktnostjo, odličnim razmerjem teže / moči/porabe kar ga uvršča v sam vrh, briljantnimi pospeški, zanesljivostjo in sposobnostjo prilagoditve različnim namenom. Vse to mu omogoča prefinjena elektronika, ki nadzoruje delovanje. Vgrajen je 2.867cc 4 valjni DOHC motor z visokim 10,2:1 kompresijskim razmerjem zagotavlja visok navor ki ustvarja izjemne pospeške.  Poleg tega sta novi DF 175AP in DF150AP opremljena s Semi Direct Air Intake  sistemom ki skrbi da kontrolira temperaturo zraka ki prihaja v izgorevalno komoro in s tem povečuje učinkovitsot izgorevanja. O2 senzor in Knock senzor skrbita za optimizirano učinkovitost izgorevanja in dodatno stabilizacijo obratov motorja.

Za delovanje skrbi  32bitna kontrolna enota, katera preko različnih senzorjev analizira vrsto parametrov povezanih z delovanjem motorja z namenom, da delovanje motorja najbolj optimizira.

Lastnost vseh izvenkrmnih Suzuki motorjev je tiho delovanje, zanesljivost odlično razmerje moči ter porabe goriva ter tehnološka dovršenost.  V razponu od 2.5PS do večkrat nagrajenega 300PS  pri Suzukiju vsak najde motor, ki bo zadovoljil posameznikove potrebe.

Več informacij na: www.as-boats.si, AS Boats d.o.o., Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, tel: +386 2 608 41 41, eMail: info@as-boats.si