Trije jadralci so že obpluli zloglasni rt Horn. Kot prvi je v Atlantik zaplul Francoz  Armel Le Cleac'h. Ko je plul mimo rta je imel pred Angležem Alex-om Thomson-om kar 820 nmi prednosti, ki je v Atlantik zaplul skoraj dva dni kasneje. Kot tretji je plul mimo rta Horna Francoz Jeremie Beyou. Zanj je bila to prva plovba mimo najjužnejše točke Južne Amerike.

V Atlantiku je najhitrejši jadralec letošnje regate Armel Le Cleac'h zaplul v šibkejše vetrove. Francoz z nadimkom »Šakal« trenutno ni v vlogi predatorja. Verjetno se počuti ravno obratno, kot plen. Njegova hitrost plovbe se je močno zmanjšala in prednost pred drugo uvrščenim Thomsonom so je začela zmanjševati. Alex, ki je v Atlantik zaplul s skoraj dvodnevno zamudo, ima z vremenom več sreče. Območje nižjega pritiska, ki se premika proti severovzhodu, mu omogoča hitrejšo plovbo. Zaostanek za vodilnim je zmanjšal na vsega 160 nmi. Le Cleac'h trenutno pluje v center območja visokega pritiska, kjer vetra praktično ni. Trenutno se ukvarja s tem, kje bo najhitreje našel pot iz brezvetrja. Zaveda se, da njegova prednost pred Thomsonom, ki ima zlomljeno desno hidro krilo, v šibkih vetrovih ne igra vloge. Thomson se je odločil, da bo plul nekoliko bolj vzhodno od Francoza, ki pluje 40° W. Poizkušal se bo izogniti področjem visokega zračnega pritiska in izpluti iz območja šibkih vetrov v bližini 35 poldnevnika.

Tretje uvrščeni Jeremie Beyou pluje mimo Falklandskih otokov. Zaostaja 1300 nmi in bo verjetno nekoliko zmanjšal zaostanek, ker pluje v drugačnih vetrovnih pogojih kot vodilna. Poriva ga tok zraka iz jugozahodne smeri zaradi česar bo kmalu prečka petdeseti in zaplul proti 40 vzporedniku. Nekoliko manj sreče ima Jean Pierre Dick na četrtem mestu. Pluje proti rtu Horn v zelo spremenljivem vremenu. Njegov zaostanek znaša že 2000 nmi. Na petem in šestem mestu plujeta Jean Le Cam in Yann Elies. Razdalja med njima je le 10 nmi. Plujeta po južni ruti. Do rta Horn ju loči še 500 nmi.

Trenutno je v konkurenci še 19 jadralcev. 10 jih je bilo prisiljenih odstopiti.